Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Alemanya tornarà a estudiar la rebel·lió per a Puigdemont si s'aporten noves proves

El tribunal assegura que el cas està ara en mans del fiscal general, a qui correspon decidir si demana l'extradició, i si ho fa, ho tornaran a estudiar

Actualitzat

Després de la reunió entre representants de les fiscalies espanyola i alemanya a la Haia la setmana passada per abordar la petició d'extradició de Carles Puigdemont, l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein espera al "pròxim pas" de la Fiscalia General del land alemany per decidir, si ho demana, si admet a tràmit la petició d'extradició a Espanya de Carles Puigdemont per un delicte de rebel·lió.

La jutge i portaveu del tribunal, Frauke Holmer, ha explicat que el cas està ara en mans del fiscal general, a qui correspon decidir, ha dit, si presenta un nou escrit sobre la petició d'extradició sol·licitada per Espanya per rebel·lió i malversació de fons públics.

La jutge ha assegurat que el delicte de rebel·lió "no ha quedat descartat" i que l'escrit de la fiscalia podria tornar a incloure la petició d'extradició per aquesta causa, i no només per malversació, com es va pronunciar l'Audiència de Schleswig-Holstein.

"Ara depèn del que faci el fiscal general. Si diu que presenta un escrit en el qual demana que es consideri admissible l'extradició també pel delicte de rebel·lió, l'Audiència Territorial ho tornarà a estudiar".

La jutge ha explicat que la sala "no està lligada" al que hagi dit abans i, per tant, ho haurà de tornar a estudiar:

"Quan entri aquí l'escrit del fiscal general, el tribunal estudiarà novament si l'extradició és legalment admissible."

La magistrada avança que si no es presenten nous fets, però, no s'espera que la sala es pronunciï d'una altra manera:

"Sincerament, si no es presenten nous fets, tampoc s'espera que la sala es pronunciï d'una altra manera."

 

Això sí, ha admès:

"Si s'aporten informacions, documentació o fets addicionals naturalment podria passar que el resultat fos un altre."


La portaveu de l'Audiència ha rebutjat parlar sobre la resolució del Tribunal Suprem en què ha obert la porta a la possibilitat de dictar una nova petició d'extradició de Puigdemont pel delicte de sedició.

"No ho he llegit i per regla general tampoc ho comentem. No comentem ni les nostres decisions ni adoptem una postura respecte als comentaris d'altres sobre les nostres decisions."

 

Silenci de la fiscalia alemanya

Per la seva banda, la portaveu de la Fiscalia General de Schlewig-Holstein, Wiebke Hoffelner, ha rebutjat parlar del procés i sobre una possible data per al lliurament de l'escrit.

La fiscalia d'Alemanya ja va demanar l'extradició i mantenir Puigdemont a la presó, abans de sortir en llibertat, però l'Audiència de Schleswig-Holstein va decretar la llibertat sota fiança mentre no es resol el cas i va descartar l'extradició pel delicte de rebel·lió.

Una decisió que també va avalar la comissària europea de Justícia malgrat les queixes de la fiscalia espanyola.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
Anar al contingut