Berlín

Alemanya diu que "no hi ha base per a unes negociacions serioses amb Atenes", però descarta que el futur d'Europa estigui en joc

La primera reacció al nou moviment d'Atenes ha vingut des de Berlín, que acusa Tsipras de no ser clar

RedaccióActualitzat

La primera reacció a la carta d'Alexis Tsipras ha vingut del ministre d'Economia d'Alemanya, Wolfgang Schäuble. El ministre ha rebaixat les expectatives d'un acord després de la nova oferta grega i ha dit que no aporta claredat i que "no hi ha base per a unes negociacions serioses amb Atenes en aquests moments". Schäuble, molt contundent en roda de premsa per presentar els plans pressupostaris alemanys, ha demanat més claredat al govern grec:

"En primer lloc, Grècia ha de ser clar del que vol".

Poc després, la mateixa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha advertit des del Parlament que no es pot "començar a negociar" un nou programa d'ajudes a Grècia abans del referèndum i ha afirmat que tanta legitimitat democràtica té Atenes per convocar-lo com als seus socis en mantenir la seva postura.

Tot i això, Merkel ha afirmat que el futur d'Europa no està en joc, sigui quin sigui el desenllaç de la crisi de Grècia. Ara bé, sempre i quan es respectin "els valors" que sostenen la unió monetària i el conjunt de la UE.

"Són dies turbulents però el futur d'Europa no està en joc. Estaria en joc si oblidéssim el que som: una comunitat de dret i de responsabilitat".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut