Berlín

Alemanya respon a la crida de França i enviarà 650 soldats a Mali per ajudar en la lluita contra el jihadisme

Manuel Valls ha instat la resta de països a fer alguna cosa més i en concret s'ha referit a Espanya

RedaccióActualitzat
Alemanya enviarà a Mali 650 soldats per ajudar França en la lluita contra el jihadisme. L'anunci l'ha fet la ministra de Defensa alemanya, hores abans que la cancellera Angela Merkel es reuneixi a París amb el president francès, François Hollande.

Actualment, Alemanya ja té 200 soldats en aquest país subsharià. El nou contingent tindrà com a principal objectiu aconseguir que es compleixi l'acord de pau entre el govern de Mali i els rebels islamistes al nord del país.

Després dels atemptats de París, el govern francès va demanar a la Unió Europea ajuda per combatre el jihadisme, i per ara, Alemanys és l'únic país europeu que ha sortit, des del punt de vista militar, en auxili de França. 

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha instat la resta de països a fer alguna cosa més, i en concret s'ha referit a Espanya. En una entrevista amb diversos diaris europeus, Valls ha dit que entén que el govern de Rajoy s'esperi fins a les eleccions abans de decidir si s'hi implica més, però recorda que França necessita ajuda.

I és que França voldria que Madrid enviés tropes a Mali i n'assumís el lideratge perquè París en pogués destinar més a lluitar contra Estat Islàmic.

Recordem que la setmana passada un atac d'Al-Qaeda en un hotel de luxe de Bamako, la capital de Mali, va causar 22 morts, inclosos els dos terroristes. 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut