Noves imatges de Jamal Khashoggi entrant al consolat saudita a Istanbul
Noves imatges de Jamal Khashoggi entrant al consolat saudita a Istanbul

Alemanya no vendrà armes a l'Aràbia Saudita mentre no s'aclareixi la mort de Khashoggi

L'Aràbia Saudita diu que no sap com va morir Khashoggi ni on és el cos

Actualitzat

Aquest diumenge s'han publicat noves imatges de l'entrada de Khashoggi al consolat saudita. Alemanya ha suspès la venda d'armes a l'Aràbia Saudita mentre no s'aclareixi la mort del periodista crític amb aquest país del golf Pèrsic. Aquest és un pas més per pressionar Riad perquè doni explicacions convincents del que va passar.

 

 

Hores abans, Berlín, París i Londres ja havien fet un comunicat conjunt en què asseguraven que la mort de Khashoggi és inacceptable.

En un intent de transparència, el ministre d'Afers Exteriors de l'Aràbia Saudita ha comparegut aquesta tarda a la cadena nord-americana Fox per afirmar que la mort de Jamal Khashoogi al seu consolat d'Istanbul és un "error monumental", i ha admès que no saben ni com van matar el periodista ni on és el cos:

"Evidentment, hi va haver un error enorme. I el que va agreujar l'error va ser l'intent d'amagar-lo. Això és inacceptable en qualsevol govern. Aquestes coses, malauradament, passen".

El cap de la diplomàcia ha exculpat finalment el príncep hereu Salman d'una operació que, ha dit, desconeixia.

 

 

Riad intenta que tant Turquia com els Estats Units, on Donald Trump considera "creïble" la versió saudita, no se sumin a les veus que reclamen arribar al fons d'un esgarrifós assassinat considerat un atac als drets humans i la llibertat d'expressió.

Noticia relacionada: El govern espanyol fa marxa enrere i manté la venda de 400 bombes a l'Aràbia Saudita

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, també ha promès que revelarà tota la veritat sobre la mort de Khashoggi, alhora que ha anunciat una nova declaració sobre el cas dimarts que ve.

Els Estats Units han anunciat, aquest diumenge, que no assistiran dijous que ve a la conferència d'inversors a Riad, l'anomenada "Davos del desert", fins que no s'aclareixi la mort de Khashoggi.

No obstant això, el secretari del Tresor nord-americà, Steven Mnuchin, visitarà igualment Riad per parlar de lluita antiterrorista i de l'Iran. El polític ha considerat prematur parlar de sancions a l'Aràbia Saudita fins que no s'hagi completat la investigació.

Noticia relacionada: L'Aràbia Saudita talla vincles amb el Canadà per la seva defensa dels drets humans

En una entrevista per a la BBC, el ministre britànic del Brexit, Dominic Raab, ha deixat clar que no es creu la versió saudita dels fets.

ARXIVAT A:
AlemanyaJamal KhashoggiAràbia SauditaAngela Merkel
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut