Berlín

Alemanya impedeix que una professora musulmana imparteixi classe amb txapela

El Tribunal Administratiu de Colònia, Alemanya, ha prohibit que una professora musulmana imparteixi classe amb txapela. La justícia li havia impedit portar vel islàmic perquè el considera un símbol religiós i, davant la situació, la dona va decidir posar-se una txapela amb els cabells recollit a dins. El tribunal considera que, en aquest cas, la boina basca adquireix també un símbol religiós i ha optat per impedir que el porti. Una llei reformada l'any 2006 a l'estat federat del Rin del Nord-Westfàlia, prohibeix que els professors facin ostentació de la seva fe religiosa.

Actualitzat
La professora sempre havia anat a classe amb el vel islàmic, però amb la reforma legal, la dona, de 33 anys, va optar per posar-se una boina. Davant el jutge, la professora va al·legar que, tot i portar-la per motius religiosos, es tractava d'un accessori de moda.

La sentència del tribunal considera que amb l'ús de la txapela, la docent dóna a entendre clarament que professa la religió de l'islam i que s'adequa a les exigències de vestuari d'aquesta fe. Pel tribunal, la boina basca és un símbol religiós que "pot alterar la pau escolar". La professora pot recórrer la sentència.
Anar al contingut