Europa / Iemen

Alemanya, França i el Japó també tanquen les ambaixades al Iemen

Alemanya, França i el Japó han seguit les passes dels Estats Units i la Gran Bretanya i també han tancat les seus diplomàtiques que tenen el Iemen a causa de les informacions que apunten a un eventual atemptat en aquest país. A més, han recomanat als ciutadans de les respectives nacionalitats que hi ha en territori iemenita que extremin les precaucions. Espanya, mentrestant, manté l'ambaixada oberta, però hi restringeix l'accés del públic "fins a nova ordre". El Iemen es troba al punt de mira de la seguretat dels EUA des que, el dia de Nadal passat, el noi nigerià que va intentar atemptar en un avió amb destinació a Detroit va confessar haver rebut explosius i entrenament en aquest país.

Actualitzat
París, Berlín i Tòquio han decidit marxar temporalment del Iemen per motius de seguretat, tal com ja van fer diumenge els Estats Units i el Regne Unit, que van argumentar que tenien informacions que s'estava planejant un atemptat contra els seus interessos.

Espanya, per la seva part, ha decidit mantenir oberta la seu però amb restriccions en l'accés "fins a nova ordre". Un portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers no ha volgut confirmar si l'ambaixador és o no a l'edifici.

Les forces de seguretat iemenites han incrementat la vigilància al voltant de les ambaixades estrangeres i han intentat apaivagar les crítiques amb l'anunci de la detenció de dos suposats membres d'Al Qaeda, l'organització terrorista a la qual pertany el detingut per intentar atemptar en un avió a Detroit. El Iemen acusa els detinguts d'haver amenaçat interessos nord-americans i d'altres països occidentals els últims dies.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut