Munic

Alemanya dóna llum verda a la construcció del primer tren magnètic a Europa

L'estat d'Alemanya ha donat llum verda a la construcció d'un tren magnètic, pioner a Europa, que unirà la ciutat de Munic amb el seu aeroport. El projecte, impulsat pel govern bavarès, entrarà en funcionament el 2014 i reduirà el temps de trajecte un 75%. El Transrapid, que pot arribar a velocitats superiors als 300 quilòmetres per hora, es començarà a construir l'estiu del 2008.

Actualitzat

Després de tres mesos de negociació, les autoritats de Baviera, el Deutsche Bahn i el consorci fabricant han arribat a un acord per construir la primera línia de l'innovador tren magnètic Transrapid a Europa. Es farà a Alemanya i unirà l'aeroport de Munic amb el centre de la ciutat.

El cap de govern de Baviera, Edmund Stoiber, ha avançat que la construcció de la línia del tren magnètic de 37 quilòmetres entre l'aeroport i l'estació central de Munic començarà l'estiu del 2008. La primera línia d'aquestes característiques que es construeix a Europa tindrà un cost de 1.850 milions d'euros, segons el portaveu del govern de Baviera.

Les tres parts implicades feia tres mesos que negociaven. El principal escull, 165 milions d'euros. Finalment, s'ha arribat a l'acord pel qual l'estat de Baviera aportarà 15 milions d'euros més, Deutsche Bahn augmentarà la seva participació en 100 milions i s'espera que la Unió Europea subvencioni els 50 milions d'euros restants.

El Transrapid pot arribar a velocitats superiors als 300 quilòmetres per hora. L'única línia comercial de Transrapid que funciona en el món connecta l'aeroport de la ciutat industrial xinesa de Xangai amb el centre de la ciutat.

Anar al contingut