Declaracions del ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, a "Die Welt"
Declaracions de Wolfgang Schäuble al dominical de "Die Welt"
Berlín

Alemanya descarta que el BCE compri bons espanyols i assegura que l'Estat no necessita més ajuda

El ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, assegura que a Espanya no li fan falta més diners dels 100.000 milions aprovats en el fons de rescat a la banca. Descarta, a més, que el BCE pugui comprar bons espanyols per rebaixar l'interès del deute.

RedaccióActualitzat
El ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, posa aigua al vi en la gran esperança espanyola de rebaixar la prima de risc. En una entrevista al diari dominical alemany "Welt am Sonntag", Schäuble descarta que el Fons Europeu d'Estabilitat s'utilitzi per comprar bons espanyols i italians, una fórmula que serviria per alleujar la pressió dels mercats sobre el deute d'aquests països.

Schäuble qualifica aquesta alternativa de pura especulació, malgrat que la premsa econòmica especialitzada, també el "Wall Street Journal", ha avançat que els pròxims dies hi haurà contactes en aquest sentit entre el president del BCE, Mario Draghi, i el seu homòleg del Bundesbank.

Tant Alemanya com el seu banc central es resisteixen a utilitzar els mecanismes i institucions europeus per comprar deute de països concrets. Altres veus, però, estan reclamant una actuació més decidida i contundent del BCE en la crisi del deute, entre ells el govern espanyol, ofegat per l'atac continu dels mercats malgrat les mesures d'austeritat implantades.

Espanya no necessita més ajuda

Wolfgang Schäuble considera que Espanya no necessita una ajuda que vagi més enllà dels 100.000 milions d'euros aprovats per l'Eurogrup per rescatar el sector financer.

El ministre de Finances assegura que "les necessitats financeres d'Espanya a curt termini no són tan grans i el paquet d'ajuda de 100.000 milions és suficient".

No és "la fi del món" pagar interessos més alts

El ministre de Finances alemany considera que no cal caure en l'alarmisme pel fet que els interessos per deute espanyol hagin arribat a estar per sobre del 7%.

Schäuble afirma que no és la fi del món haver de pagar interessos alts pel deute, tal com li està passant a Espanya. En l'entrevista al rotatiu afirma: "És dolorós i crea molta inquietud però el món no s'enfonsa perquè en algunes subhastes hagi de pagar interessos més alts".

El ministre alemany creu que cal donar temps perquè les mesures implantades facin efecte. Assegura que el govern espanyol no està caient en la desesperació sinó fent els seus deures i avançant una sèrie de reformes importants, com l'augment de l'IVA i les retallades en el sector públic.
Anar al contingut