Alemanya convoca eleccions legislatives per al pròxim 22 de setembre
La cancellera, Angela Merkel, aspira a un tercer mandat.
Berlín

Alemanya convoca eleccions legislatives per al 22 de setembre

El president alemany Joachim Gauck ha convocat aquest divendres les pròximes eleccions legislatives al Bundestag, que seran el 22 de setembre. La cancellera Angela Merkel aspira a un tercer mandat.

RedaccióActualitzat
El president alemany, , Joachim Gauck, ha convocat aquest divendres les pròximes eleccions legislatives al Bundestag, el parlament germà, que seran el pròxim 22 de setembre. La cancellera, Angela Merkel, aspira a un tercer mandat.

L'anunci ha certificat la proposta del consell de ministres de Merkel, després de consensuar la data amb els partits de la coalició governant: cristianodemòcrates (CDU), socialcristians bavaresos (CSU) i liberals (FDP).

Merkel tindrà en aquesta ocasió, com a màxim rival electoral, al candidat de l'oposició socialdemòcrata (SPD), Peer Steinbrück, que va ser el seu ministre de Finances durant la gran coalició que la cancellera va dirigir en la seva primera legislatura de govern.

Els sondejos electorals indiquen, però, que la cancellera té un aclaparador avantatge de popularitat sobre el seu nou competidor socialdemòcrata.
Anar al contingut