Berlín

Alemanya assumeix la presidència semestral de la UE amb el repte d'impulsar el projecte constitucional

Alemanya ha assumit la presidència semestral de la Unió Europea. El govern de la cancellera Angela Merkel centrarà la seva presidència en la modernització econòmica, social i ecològica de la UE, però, sobretot, intentarà impulsar el projecte constitucional.

Actualitzat

Alemanya té preparada una àmplia agenda per a la seva presidència de la UE. Els països membres han dipositat grans expectatives en un país que és plenament conscient de la seva gran responsabilitat.

Tant Merkel com el ministre d'Afers Estrangers alemany, Frank Walter Steinmeier, han reiterat en nombroses ocasions que la UE i els seus 27 estats membres necessiten amb urgència una Constitució per preservar les fites aconseguides en tots els països durant aquests anys i afrontar els reptes de futur.

Per això, Alemanya, que es mostra reticent a una modificació del text constitucional, vol presentar en la cimera que tancarà la seva presidència de torn el juny vinent un calendari que impulsi la Constitució i faciliti la possibilitat que surti a la llum abans dels propers comicis europeus, el 2009.

Anar al contingut