Berlín

Alemanya anuncia que acollirà armament sirià i insta "tothom que tingui capacitat" a fer el mateix

El ministre d'Afers Estrangers alemany, Frank Walter Steinmeier, ha assegurat que "es tracta del primer pas per calmar el conflicte sirià". Els Estats Units recolliran el gas mostassa i es decompondrà en diferents elements en vaixells ancorats al Mediterrani. Posteriorment, aquest components hidrolitzats es portaran a una planta de destrucció alemanya, on es cremaran.

RedaccióActualitzat
Alemanya és el primer país que s'ha mostrat obertament disposat a tractar una part dels residus derivats de destruir les armes químiques sirianes. Coincidint amb la notícia que Rajoy hauria descartat la petició dels Estats Units que part d'aquest arsenal anés a parar a Tarragona, Berlín ho presenta com una mostra de responsabilitat i assegura que "ningú que tingui la capacitat tècnica per actuar" s'hauria de negar a fer el mateix.

El ministre d'Afers Estrangers alemany, Frank Walter Steinmeier, ha assegurat que "es tracta del primer pas per calmar el conflicte sirià". En la mateixa línia s'ha manifestat la responsable de Defensa alemanya, Ursula von der Leyen, que ha recordat que "el conflicte de síria és responsabilitat de tota la comunitat internacional".

En un comunicat, el govern alemany explica que els Estats Units recolliran el gas mostassa i es descompondrà en diferents elements en vaixells ancorats al Mediterrani. Posteriorment, aquests components hidrolitzats es portaran a una planta de destrucció alemanya, on es cremaran.

La Societat per a l'Eliminació d'Armes Químiques i Residus d'Armament (GEKA), amb seu al Münster, al nord del país, serà l'encarregada de portar a terme aquest procés. Es calcula que Alemanya rebrà tones d'aquests components químics.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut