Ciclisme

Alejandro Valverde presenta la seva candidatura al Tour vestint-se de groc en la primera etapa

Alejandro Valverde ha demostrat ja en la primera etapa del Tour de França que enguany és un dels homes a tenir en compte per proclamar-se campió de la ronda gal·la. El ciclista del Caisse d'Epargne ha estat el guanyador de l'etapa inaugural de la prova en imposar-se gràcies a un extraordinari esprint final després dels 197 quilòmetres que separen Brest de Plumelec. L'espanyol arriba al Tour amb ambició i confiança després d'imposar-se a la Dauphiné Libéré.

Actualitzat

D'això se'n diu matar dos pardals d'un sol tret. Alejandro Valverde ha complert en la primera etapa del Tour dos dels seus objectius marcats per l'edició d'enguany de la ronda gal·la. El murcià ha guanyat una etapa -la segona del seu palmarès en la prova- i s'ha vestit de groc per primer cop en la seva carrera.

El ciclista del Caisse d'Epargne s'ha imposat en els 197 quilòmetres entre Brest i Plumelec després d'un esprint genial que li ha permès superar Kim Kirchen en uns 400 metres finals brillants. El gran grup ha arribat unit a la meta en avortar una escapda de David de la Fuenta (Saunier) i Lilian Jégou (Francaise des Jeux) i la victòria s'ha acabat decidint en l'últim quilòmetre i mig de lleu pujada. 

La indecisió ha governat els homes forts del grup i això ho ha aprofitat Kirchen per buscar la gesta, però no ha comptat en els últims 300 metres amb un Valverde que, gràcies a un canvi de ritme infernal, s'ha desfet del luxemburguès i ha creuat la línia de meta amb autoritat.

Valverde, així doncs, es converteix en el primer líder del Tour i ja des d'aquesta inusual etapa inaugural -no ha estat de pròleg, sinó en línia- en un dels candidats al triomf final. L'espanyol està ple d'ambició i arriba en un moment de forma envejable tal com va demostrar a la Dauphiné Libéré.

Anar al contingut