La policia dispersa els manifestants amb canons d'aigua a Istanbul
Hamburg

Un mort a Istanbul i greus enfrontaments amb la policia a Hamburg en les manifestacions del Primer de Maig

Un camió de la policia antiavalots preparat per llançar aigua a pressió atropella un manifestant a Istanbul

RedaccióActualitzat

Un home de 57 anys ha mort aquest diumenge a Istanbul atropellat per un camió de la policia antiavalots que contenia la manifestació convocada amb motiu del Dia dels Treballadors. El mort ha rebut l'impacte d'un camió preparat per llançar aigua a pressió sobre un grup de treballadors al barri de Beyoglu, on s'havia desplaçat la manifestació del Primer de Maig.

Les autoritats turques han reforçat els efectius policials per al dia d'avui: 24.500 policies estan de servei al centre d'Istanbul per evitar que es repeteixin els incidents d'anys anteriors. A més, els accessos a la plaça Taksim estan tancats des d'ahir.

S'han reforçat les mesures de seguretat i la policia ha fet servir canons d'aigua i gas lacrimògen per impedir l'accés de centenars de manifestants a l'emblemàtica plaça de Taksim, on s'han prohibit les celebracions. Segons informen alguns mitjants turcs, la policia ha detingut diversos manifestants.

La plaça Taksim té una significació especial per als grups d'esquerra després de la massacre del Primer de Maig de 1977, quan un grup de pistolers que mai van ser detinguts van matar 34 manifestants. Després, la dictadura militar va prohibir les manifestacions a la plaça.

Les principals organitzacions sindicals turques han acceptat que els actes del Primer de Maig es desplacin al districte de Bakirkoy, a diversos quilòmetres de Taksim, per por d'atemptats suïcides.

 

Aldarulls a Hamburg

La manifestació del Primer de Maig a la ciutat alemanya d'Hamburg ha acabat amb incidents entre els manifestants i la policia.

Unes 2.000 persones, convocades per grups anarquistes i d'extrema esquerra, han recorregut els carrers de la ciutat alemanya i, segons la policia, uns 800 han llançat ampolles i pedres contra els agents que vigilaven l'itinerari de la manifestació.

En previsió d'incidents hi havia una forta presencia policial durant tot el recorregut de la marxa. La policia, un cop han començat els incidents, ha dissolt la manifestació i ha detingut desenes de participants en la protesta.

 

Anar al contingut