Pla mig del vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, a la presó instal·lada a la Plaça Major de Vic. Imatge del 30 de novembre de 2017 (Horitz…
Pla mig del vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, a la presó instal·lada a la Plaça Major de Vic. Imatge del 30 de novembre de 2017 (Horitzontal).

Alcoberro assegura que la caixa de solidaritat de l'ANC està "preparada per actuar"

ACN Vic.-El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Agustí Alcoberro, ha assegurat que la caixa de solidaritat de l'entitat està "preparada per actuar". D'aquesta manera, l'ANC diu que podria fer-se càrrec de les eventuals fiances a què s'hauria de fer front per eludir la presó que el magistrat del Tribunal Suprem pugui imposar aquest divendres a l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i la resta de consellers empresonats. Agustí Alcoberro s'ha mostrat cautelós i espera que la fiança no arribi a la xifra "insòlita" de Carme Forcadell, que va ser de 150.000 euros, però "s'hauria de multiplicar per deu". "Esperem no haver-hi d'arribar, però ara mateix hi ha fons per plantejar una resposta", ha destacat el vicepresident de l'ANC. Agustí Alcoberro i altres membres del secretariat nacional s'ha tancat aquest dijous al vespre de manera simbòlica a la presó de la Plaça Major de Vic per reclamar la llibertat del seu antecessor i la resta d'empresonats.

Malgrat estar en disposició de poder fer front a les eventuals fiances, Agustí Alcoberro ha criticat que es podria donar la paradoxa que tot i tenir l'ordre del jutge, el pagament no es pugui fer efectiu fins dilluns per qüestions tècniques. "Llavors la situació d'empresonament es prolongaria tot el cap de setmana", ha lamentat. Amb tot, el vicepresident ha destacat que si es produeix la llibertat, "seria clarament una victòria i una prova que accions com les de Vic han tingut ressò i han forçat al canvi". Pel vicepresident, la mobilització és un actiu molt important i cal que es mantingui "el caliu i l'esforç per no normalitzar una situació com la de tenir presos polítics". Agustí Alcoberro ha dit que fer front a la fiança que imposi al jutge pels 'Jordis' i els consellers a la presó "és només una part del problema". "Això porta inevitablement a un judici, i a algun tipus de sentència", ha afegit. Alcoberro també ha criticat que en les darreres setmanes "per la via judicial o policial cada vegada s'estan amenaçant a més col·lectius", assenyalant no només als alcaldes sinó també a mestres o d'altres. "És un atac repressiu que caldrà aturar encara que demà es produeixi l'escenari que tan ens agradaria", ha afegit. Algunes desenes de persones s'han acostat al centre de la plaça per saludar els empresonats i mostrar suport a Agustí Alcoberro i la resta de membres del secretariat nacional de l'ANC, durant la seva participació a la iniciativa 'Un poble empresonat'. L'acció va arrencar fa gairebé dues setmanes amb l'humorista Peyu i el cuiner Nandu Jubany com a voluntaris, i està impulsada per Òmnium, l'ANC i diversos CDR d'Osona. Aquest dijous també hi havia tancat el voluntari que haurà estat pres més temps. Es tracta de Kuno Meyer, un manresà d'origen suís que ha estat dins la presó un total de 20 hores.

Anar al contingut