Alcaldes catalans tornen un llibre-regal a Aragó perquè critica l'independentisme

El pròleg del llibre, signat pel president d'Aragó, critica la "desraó absoluta del plantejament secessionista" i la negativa a tornar les obres de Sixena

RedaccióActualitzat

Alguns alcaldes de les comarques de Lleida estan molt indignats a causa d'un obsequi de Nadal que els ha fet arribar el govern d'Aragó. Es tracta d'un llibre sobre la història comuna entre Aragó i Catalunya durant els segles XVIII i XIX.

El llibre es titula "Tejidos de vecindad", i segons aquests alcaldes al pròleg hi ha referències directes a la política actual: en concret, es queixen que s'hi critica la "desraó absoluta del plantejament secessionista" i també la negativa de la Generalitat a complir les sentències sobre els béns de Sixena.

 

Aquest pròleg el firmen conjuntament el president del govern aragonès Javier Lambán, i el president de la Diputació de Saragossa, Juan Antonio Sánchez. Això ha fet que uns quants alcaldes que l'han rebut hagin decidit tornar-lo.

És el cas del d'Alcarràs, Miquel Serra, i del de Seròs, Gabriel Pena, tots dos d'ERC:

Miquel Serra: "Al veure el pròleg i al veure quin era l'objectiu del llibre, que és claríssim que és criticar tot el procés català i al·legar el gran veïnatge de les dues comunitats, ens ha molestat i l'hem retornat."

Gabriel Pena: "Estic preparant el viatge de tornada del llibre, perquè no el vull tenir. Em molesta que em tractin de secessionista o de superb."

També s'ha mostrat indignada l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, del PDeCAT. Tots tres, a més de tornar el llibre, hi afegiran una carta de queixa.

 

Notícia relacionada: El president d'Aragó tria Sixena per fer el discurs de Cap d'Any

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut