Castelló

Alcaldes de 12 ciutats exigeixen que el corredor mediterrani sigui prioritari

Els alcaldes de les 12 ciutats per on hauria de passar el corredor mediterrani han reclamat al govern espanyol i la Unió Europea que prioritzin aquesta infraestructura ferroviària. En una cimera a Castelló, els alcaldes han demanat que s'impulsi d'una vegada per totes aquest projecte davant d'"altres inversions menys productives". Sense voler polemitzar amb el corredor central, els dirigents municipals han recordat que l'eix ferroviari que ha d'enllaçar Algesires amb França tindrà una gran repercussió econòmica. Els alcaldes han fet aquest clam en una cimera a Castelló, que ha encapçalat el president de la Generalitat Valenciana i exalcalde de Castelló, Alberto Fabra.

Actualitzat
Els alcaldes que han anat a la cita són els de Barcelona, Tarragona, Girona, Castelló, València, Alacant, Múrcia, Almeria, Granada, Màlaga i Palma. La de Cadis no hi ha pogut assistir, però ha donat suport al decàleg que s'ha aprovat a la cimera.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha subratllat que no prioritzar el corredor seria "un error econòmicament gravíssim", mentre que el gironí Carles Puigdemont ha definit l'eix com un "torrent econòmic i d'oportunitats per sortir de la crisi". Per la seva part, el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha remarcat que el corredor "no suposa anar contra ningú, sinó ajudar al fet que Espanya i Europa puguin tenir més possibilitats.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut