Una balena morta trobada davant les costes de Tossa de Mar
Una balena morta trobada davant les costes de Tossa de Mar
Tossa de Mar

Troben una balena morta davant la costa de Tossa de Mar

Es tracta d'un rorqual comú que anava a la deriva i que tenia el cos extremadament inflat pel seu avançat estat de descomposició

RedaccióActualitzat

Davant la costa de Tossa de Mar, han trobat una balena morta. Es tracta d'un rorqual comú que va a la deriva i que té el cos extremadament inflat pel seu avançat estat de descomposició. Tot fa sospitar que l'animal ja fa dies que és mort.

Un pescador de la confraria de Blanes va veure la balena morta coronada per gavines a unes 15 milles mar endins davant la costa de Tossa de Mar, segons ha informat en un comunicat l'associació Edmaktub per a l'estudi de cetacis.

Es tracta de la segona mort d'un rorqual que es registra aquesta temporada. El 24 de març passat, un altre cetaci de l'espècie "Balaenoptera physalus" va ser arrossegat per un vaixell de càrrega des de Vigo.

L'associació ha lamentat la mort d'aquesta espècie en perill d'extinció:

"És una trista estadística per a la conservació d'una espècie protegida per trobar-se en perill d'extinció".

El rorqual comú, que pot arribar a mesurar fins a 24 metres de llarg, és la balena de majors dimensions que habitualment es pot veure al mar Mediterrani.

L'associació que es dedica a l'estudi de cetacis ja ha vist més de 15 balenes en les seves exploracions aquest any i els pescadors ja han emès mes de 80 avisos. En aquestes imatges s'ha captat una balena amb la seva cria:

 

Anar al contingut