Pla general del nou portaveu parlamentari del PPC Alejandro Fernández; el coordinador del partit, Xavier García Albiol, i els dos portaveus adjunts …
Pla general del nou portaveu parlamentari del PPC Alejandro Fernández; el coordinador del partit, Xavier García Albiol, i els dos portaveus adjunts Santi Rodríguez i Esperanza García. Imatge del 21 de novembre del 2016. (horitzontal)

Albiol veu una aberració" l'acusació del govern de Badalona sobre FCC i l'insta a presentar una querella immediatament

ACN Barcelona.-El coordinador general del PPC i líder dels populars a Badalona, Xavier García Albiol ha qualificat d'"aberració" l'acusació que ha fet aquest dilluns el govern de Badalona contra Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) sobre un frau de 12,8 MEUR en el servei de neteja viària i recollida d'escombraries entre el 2010 i el 2015. En ser preguntat en roda premsa, Albiol ha dit que sí el govern municipal sap que això és així el que hauria de fer és presentar una querella immediatament i no anunciar que ho faran. El popular ha assegurat que aquesta acusació "tindrà greus conseqüències polítiques i jurídiques" ja que s'ha mostrat convençut que en les properes setmanes es demostrarà que no hi ha hagut aquest frau que, afectaria també la seva etapa com alcalde.

Per a Albiol, l'acusació és "molt greu" i un "despropòsit". Ha afegit que si l'estafa s'hagués produït hauria calgut la col·laboració d'alguns funcionaris i de l'interventor municipal que es qui signa els pagaments i ha considerat que pensar això és una "barbaritat". En ser preguntat per si havia detectat alguna anomalia durant el seu mandat, Albiol ha contestat que no és fina de l'alcalde ni dels regidor mirar si es recullen les escombraries que pertoquen i ha defensat que el seguiment el fan els responsables tècnics. Per això, ha dit que està "convençut de la bona actuació" tant de l'empresa com dels treballadors municipals. Ha criticat que l'actual equip de govern hagi presentat aquest dilluns l'acusació i hagi dit que ho portarà a la Fiscalia. Segons ell, aquesta querella s'hauria d'haver presentant "immediatament" si consideren que s'ha produït una estafa d'aquestes característiques.Albiol ha qualificat de "temeraris i irresponsables" els membres de l'actual govern municipal i els ha acusat de voler busca el seu "minut de glòria", així com d'actuar des de la "mala fe i la ignorància de com funciona un ajuntament". El popular ha dit que es demostrarà el "disbarat" que han fet i que això torna a revelar que "no poden estar al capdavant ni un minut més perquè són uns incapaços".

Anar al contingut