Badalona

Albiol reparteix fullets per Badalona contra l'obertura d'un oratori musulmà

Dolors Sabater lamenta que recuperi "el seu estendard d'atiar la xenofòbia"

RedaccióActualitzat

Xavier García Albiol ha començat a repartir papers pels carrers de Badalona en què demana suport contra l'obertura d'un oratori musulmà al barri d'Artigues.

Un col·lectiu de pakistanesos del barri va demanar a l'alcaldessa, Dolors Sabater, l'autorització per obrir aquest espai, un permís amb el qual García Albiol està en contra.

En el fullet, García Albiol demana que es paralitzin les obres per obrir aquest centre, que destaca que podrà acollir 240 persones. L'exalcalde de la ciutat i actual regidor afirma que alguns veïns amb qui s'ha reunit li han traslladat una "gran preocupació" pel nou oratori.

Segons ha assegurat aquest matí, és un "disbarat i un error en un barri amb sis carrers ubicar-hi un quart oratori". Uns 200 veïns també hi estan en contra, i ja han presentat firmes a l'Ajuntament per intentar evitar-ne l'obertura.

 

 

En el fullet, García Albiol recorda que durant el seu govern va fer una moratòria per impedir que es construïssin nous centres de culte, i denuncia que l'actual alcaldessa, Dolors Sabater no l'ha renovat. Hi diu que "lluitarà" al costat dels veïns per impedir-ho i deixa un telèfon de contacte per recollir nous suports.

Notícia Relacionada: Badalona no pagarà 10.000 euros en dietes a Albiol perquè no va als plens

Sabater denuncia la campanya de García Albiol

Dolors Sabater ha respost a l'acció de García Albiol. Argumenta que la ciutat respecta la diversitat de creences religioses i li recorda que "la llei empara el dret a culte religiós". L'alcaldessa badalonina li retreu, a més, que "discrimini una part de veïns i veïnes i vulneri els seus drets".

Sabater acaba lamentant que l'exalcalde recuperi el seu "estendard d'atiar la xenofòbia".

L'alcaldessa ha denunciat que és un gest electoralista més del PP a la ciutat.

El govern municipal de Badalona ha anunciat aquest dijous que prendrà mesures legals contra el PP perquè considera que la seva campanya sobre l'obertura d'un nou centre de culte musulmà "fomenta l'enfrontament i l'odi entre els seus veïns per la seva creença religiosa", segons Dolors Sabater.

L'associació islàmica Dawat-e-Islami és el principal moviment religiós del Pakistan. A Badalona fa més de deu anys que hi són i hi tenen centenars de simpatitzants. Són apolítics i pacifistes. Els seus membres tenen prohibit practicar la jihad i a escala mundial són reconeguts en més de setanta països.

ARXIVAT A:
XenofòbiaIslamReligióXavier García Albiol
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut