Xavier Garcia Albiol atenent els periodistes aquest dimarts a Viladecans (ACN)
Xavier Garcia Albiol atenent els periodistes aquest dimarts a Viladecans (ACN)
Barcelona

Albiol qualifica de "greu error" la reunió entre Junqueras i De Guindos

En un comunicat, el president del grup parlamentari popular considera que el ministre "ha caigut en la trampa de la Generalitat"

RedaccióActualitzat

Dins del PP català hi ha qui veu bé la reunió entre De Guindos i Junqueras d'aquest dimarts, però també hi ha qui considera un error aquesta trobada. És el cas de Xavier García Albiol. El coordinador del PPC i president del grup parlamentari qualifica de "greu error" aquesta entrevista, en una reacció insòlita de crítica a un ministre del seu partit.

Albiol ha fet públic un comunicat on lamenta que el ministre rebi el vicepresident català quan aquest manté una actitud de desafiament independentista. Assegura que hi ha malestar en el PP català. El president del grup parlamentari popular opina que De Guindos "ha caigut en la trampa":

"Des de la bona fe, un ministre del govern espanyol ha caigut en la trampa de la Generalitat, ja que, mentre es dediquen a malparlar sobre Espanya i que l'Estat els roba, quan s'apaguen el focus corren a demanar reunions secretes amb els ministres"

En canvi, la vicesecretària general d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha dit que la trobada tenia un caràcter institucional i que "tot el que respongui a un treball institucional és bo". Quan li han preguntat per les paraules d'Albiol, Levy ha recordat que la reunió s'ha fet "a petició" de Junqueras i, en aquest sentit, el govern espanyol "el que ha fet és atendre a la seva responsabilitat d'escoltar Junqueras". "Si el govern central ha d'ajudar la Generalitat, perquè és el seu deure institucional, ho fa amb responsabilitat i lleialtat institucional". Segons la dirigent del PPC:

"El que no s'entendria és que, perquè hi hagi un govern [català] que utilitzi les institucions catalanes per a un projecte polític que no representa la majoria de catalans, el govern d'Espanya no hagi d'atendre a les seves responsabilitats institucionals. El govern d'Espanya és per a tots els catalans"
     

Anar al contingut