García Albiol matisa les declaracions de Casado sobre tornar a aplicar el 155

RedaccióActualitzat

El líder del PP Català, Xavier García Albiol, matisa les declaracions del responsable del PP a nivell espanyol, Pablo Casado, sobre la necessitat de tornar a aplicar l'article 155 a Catalunya amb les circumstàncies actuals.

En una entrevista al programa "Preguntes freqüents", de TV3, García Albiol ha assegurat que no vol aquest escenari, però que s'haurà de fer alguna cosa si el president de la Generalitat materialitza nous desacataments de la Constitució o l'Estatut.

"...o que no tenen cap més mandat que el mandat del Parlament i que, per tant, l'Estatut, la Constitució, les lleis de convivència que tenim en aquest país no les pensa respectar. Doncs és evident que, com a mínim, si s'acaba materialitzant o es veuen indicis que es pot acabar materialitzat, el que ha de fer l'Estat és garantir les llibertats i l'estat de dret a Catalunya."

García Albiol troba més urgent que el president Quim Torra comparegui al Parlament que no pas al Congrés.

"El president de la Generalitat no sé si vol anar al Congrés o no. A mi em sembla fantàstic, però no és la prioritat que el president de la Generalitat vagi al Congrés. On ha d'anar el president de la Generalitat és al Parlament de Catalunya, que és la sobirania i la veu de tot el poble de Catalunya, com diuen els mateixos independentistes. Porta tancat més de tres mesos. És que fem més vacances que les criatures."

El president dels populars catalans ha dit que no tindria cap problema per anar a veure els líders independentistes empresonats, perquè amb alguns hi tenia una relació cordial. Diu que si no ho fa és perquè la premsa ho interpretaria com un gest polític.

En referència als representants de Ciutadans que arrenquen llaços grocs, García Albiol ha dit que ell, com a polític, té altra feina que anar retirant llaços pel carrer.

García Albiol també ha volgut denunciar els privilegis en el règim de visites dels polítics presos.

"Els polítics que són a la presó estan rebent entre tres i quatre visites diàries. I aquestes visites s'intenten camuflar com a visites d'autoritats. Dins d'aquestes visites hi van autoritats com el president de la Generalitat o com els consellers, però també hi van senyors particulars que no tenen cap tipus de representativitat."

Anar al contingut