Xavier García Albiol, al plató d'"Els matins"
Xavier García Albiol, al plató d'"Els matins"
Sant Joan Despí

Albiol: "Els no independentistes de la Catalunya interior no ho passen bé"

Xavier García Albiol admet que "no hi ha conflicte al carrer", però que en algunes zones de Catalunya els no sobiranistes "no poden expressar el seu sentiment amb naturalitat".

redaccióActualitzat

El nou president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, assegura que el seu gran objectiu és convertir el partit en la casa d'acollida dels catalans no independentistes. Per García Albiol, a Catalunya no hi ha conflicte al carrer, però sí situacions de marginació per als que no són sobiranistes.

"Si vostè em pregunta 'al carrer hi ha conflicte', la resposta és que 'no'. Sí que els no independentistes que viuen a la Catalunya interior no ho passen bé, perquè no poden expressar el seu sentiment amb naturalitat." I ha afegit: "A nivell institiucional a Catalunya -i estic dient molts ajuntament i la Generalitat- només es dediquen a governar per als que són independentistes. Els que no ho som ens han convertit en invisibles."

Després de ser elegit aquest cap de setmana com a president del PP de Catalunya, Albiol ha confirmat, en entrevistes a "Els matins" de TV3 i "El matí de Catalunya Ràdio", que aquest dimarts Mariano Rajoy vindrà a Catalunya a anunciar un paquet d'inversions per a Rodalies i per al corredor mediterrani.

García Albiol insisteix que el referèndum no es farà i que, a la llarga, no tindran més remei que reformar la Constitució per trobar l'encaix entre Catalunya i Espanya. També creu que Puigdemont haurà de convocar eleccions autònomiques, uns comicis, però, que García Albiol situa a principis de 2018 com a molt aviat, ja que el PDeCAT encara no té candidat i necessita temps per preparar-se.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut