García Albiol ensenya la tarifa de preus del Carter Center
García Albiol ensenya la tarifa de preus del Carter Center

Albiol diu que Puigdemont "va pagar milers de dòlars" per reunir-se amb Carter

Ciutadans també critica el viatge del president de la Generalitat a Atlanta perquè considera que ha desatès les seves obligacions a Catalunya

RedaccióActualitzat

L'oposició ha criticat la reunió que va tenir divendres el president Puigdemont amb l'expresident nord-americà, Jimmy Carter, a Atlanta.

Ciutadans considera que el president ha desatès les seves obligacions a Catalunya.

El portaveu del partit al Parlament, Carlos Carrizosa, a més de criticar el "viatge secret que s'ha fet amb els diners de tots el catalans", ha lamentat que Puigdemont no assistís a la segona jornada del ple del Parlament. Carrizosa ha recordat que algunes votacions decisives per als catalans, "van ser contràries als interessos del govern", perquè Junts pel Sí va perdre cinc mocions presentades per l'oposició.

El PP va més enllà i demanarà la compareixença de Puigdemont i Romeva perquè aclareixin com es va finançar la trobada. El president del PP Català, Xavier García Albiol, ha publicat a Twitter que es van pagar milers de dòlars al Carter Center per fer la reunió.

 


Per Albiol, el viatge va ser una extravagància.

"Ens sembla molt greu que es fonguin els diners dels catalans anant en una setmana dues vegades als Estats Units. I ens sembla molt greu que faci el ridícul el president de la Generalitat, que no el rep ningú i que hagi de pagar perquè un expresident dels Estats Units el rebi."

Albiol vol que Puigdemont expliqui al Parlament "el contingut del viatge, la despesa del president i els set acompanyants i qui ha pagat a la fundació de Jimmy Carter".

"Els hauria de caure la cara de vergonya per haver de pagar perquè els rebi algú mínimament representatiu", ha conclòs Albiol.

Puigdemont replica

El president de la Generalitat ho ha desmentit a Twitter:

 


Puigdemont considera una "indecència" que "el partit que governa Espanya ataqui la reputació d'una institució del prestigi del Carter Centre". Ho ha qualificat de "PPostveritat".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut