Albiol en l'entrevista d'Europa Press
Albiol en l'entrevista d'Europa Press
Barcelona

Albiol denuncia un "ús cruel" de l'escola pública com a "instrument d'adoctrinament"

Albiol proposa que la llei educativa del govern espanyol inclogui "mesures correctores"

RedaccióActualitzat

El coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, assegura que una part dels catalans viuen adoctrinats. En una entrevista a Europa Press, Albiol assenyala com a responsable en part l'escola, a qui acusa de ser "un instrument":

"Hi ha hagut un ús tremendament cruel del que és una part de l'escola pública, que s'ha convertit en un instrument d'adoctrinament a favor del sentiment independentista i en contra del que significa Espanya"

Albiol assegura que el govern i els partits sobiranistes "han aprofitat els últims anys --en què el govern espanyol estava centrat en la recuperació econòmica-- per provocar una desconnexió del sentiment de pertinença a Espanya" entre els catalans.

"Mesures correctores"

El líder del PP català assegura que si haguessin conegut la situació actual, el traspàs de competències hauria estat diferent:

"Quan es va fer el traspàs, si s'hagués conegut com acabaria part del mateix, s'haurien inclòs una sèrie de mesures correctores per evitar situacions que s'estan donant ara mateix per part dels independentistes, que estan usant l'escola per a aquesta desconnexió"

No es va fer llavors, però vol que es faci ara. Albiol aposta perquè PP, PSOE i C's incloguin "mesures correctores" en la nova legislació espanyola.

"Ara que els partits constitucionalistes s'estan replantejant una reforma de la llei educativa, han de tenir la capacitat de saber llegir el que està passant als territoris i, especialment, saber llegir les necessitats en matèria educativa que fan falta a Catalunya"

Més Espanya a Catalunya

Per Albiol, la missió del govern espanyol i dels "partits constitucionalistes" en aquesta legislatura és "combatre aquesta desconnexió a través de més presència del que significa l'Estat i del que és el sentiment de ser espanyol" a Catalunya.

El líder del PP ha explicat que l'Estat redoblarà la seva presència a Catalunya. Albiol posa d'exemple el trasllat de la seu central de l'Institut Cervantes de Madrid a Barcelona, "on es posaria més en valor", i per fer partits de la selecció espanyola de futbol a Catalunya.

"Els catalans han de tenir molt clar que el govern d'Espanya està al seu costat, ha invertit i seguirà invertint a Catalunya"

Forcadell, "s'ho ha buscat"

Sobre la possible inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i altres càrrecs com l'expresident Artur Mas i els exconsellers Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau, ha dit que no li agradaria perquè significaria "que hi ha un problema de radicalitat i tensió política".

Si acaben inhabilitats, diu, serà perquè "s'ho han buscat, i no s'estarà jutjant ni castigant la societat catalana". Albiol assegura que aquesta és una estratègia de governs totalitaris.

Anar al contingut