Xavier García Albiol, PPC
Barcelona

Albiol demana a Trapero que "faci un pas al costat" i deixi la direcció dels Mossos

El líder del PPC considera que el major del Mossos d'Esquadra, com a alt funcionari públic investigat en un procés judicial sotmès a mesures cautelars, ha de deixar el càrrec, per a la credibilitat del cos policial

RedaccióActualitzat

Xavier García Albiol, líder del PPC, demana al major Josep Lluís Trapero que faci "un pas al costat" i deixi la direcció dels Mossos d'Esquadra. Albiol considera que un alt funcionari públic d'un departament "tan sensible com la policia" no pot continuar al càrrec estant investigat en un procés judicial i sotmès a mesures cautelars.

"El responsable dels Mossos d'Esquadra ha de fer un pas al costat i no se li està demanant que deixi de ser policia, ni que deixi el seu nivell professional, s'està dient que faci un pas al costat i que el comandament dels Mossos d'Esquadra passi a la persona que seguidament està per sota d'ell."

Per a Albiol, aquesta mesura seria el millor per a la imatge i credibilitat del cos dels Mossos d'Esquadra.

"Entenem que, si aquest alt funcionari està en un procés judicial i se li han demanat mesures cautelars, sembla que el millor per a la imatge d'aquest cos policial no és que aquesta persona dirigeixi els 17.000 policies, estem dient que faci un pas al costat. No és una decisió política, sinó una decisió professional que pot ajudar a mantenir i millorar la credibilitat del cos dels Mossos d'Esquadra."

El major Josep Lluís Trapero va declarar ahir davant la jutgessa Carmen Lamela, de l'Audiència Nacional, en la causa oberta per sedició. La jutgessa va decretar llibertat, però va dictar mesures cautelars, com ara la retirada del passaport, la prohibició de sortir de l'Estat i l'obligació de presentar-se cada quinze dies davant del jutge i d'establir un mitjà i una persona de contacte constant.

Per a Albiol, el cas de Trapero no és aplicable als tres casos de polítics encausats.

"Jo no estic parlant d'un criteri que hagin de seguir els partits polítics, perquè el major Trapero no està de representant de cap partit polític, el major Trapero és un alt funcionari de la Generalitat, un funcionari públic amb molta responsabilitat en un cos molt sensible, que és el de la policia, i que no és el treballador d'un partit."

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut