El coordinador general del PPC, Xavier Garcia Albiol, en una atenció als mitjans que ha fet després de reunir-se amb la presidenta del Parlament, Ca…
El coordinador general del PPC, Xavier Garcia Albiol, en una atenció als mitjans que ha fet després de reunir-se amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, (11/10/2016). Primer pla. (horitzontal)

Albiol creu que l'alcaldessa de Badalona ha fet un "ridícul nacional" amb la proposta de treballar el 12 d'octubre

ACN Barcelona.-El coordinador nacional del PPC, Xavier García Albiol, ha afirmat que l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha fet un "ridícul nacional" amb la proposta d'obrir les dependències municipals el 12 d'octubre i després haver de fer marxa enrere. En declaracions als mitjans després de reunir-se amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, Albiol ha considerat que Sabater podia haver-se estalviat "posar en un compromís" els treballadors, tot i que ha asseverat que si s'hagués portat a la pràctica hauria estat un "autèntic fracàs" ja que, segons ell, la mesura no comptava amb molt de seguiment entre els treballadors. Sobre la reunió amb Forcadell, ha dit que ha traslladat a la presidenta la seva "preocupació" per les darreres actuacions del Parlament però ha lamentat que ha estat una conversa de "besucs" ja que les posicions estan molt distanciades.

L'exalcalde de Badalona ha reiterat les seves crítiques a la proposta de l'actual batlle sobre la proposta d'obrir les dependències municipals el Dia de la Hispanitat. Albiol ha dit que a Sabater "li ha sortit malament" la seva aposta per "demostrar la desobediència i la ruptura amb l'Estat espanyol". Per a Albiol, la proposta de Sabater tenia una "intencionalitat clara de simbolitzar el menyspreu cap als símbols del Dia de la Hispanitat" i suposava una "utilització" dels funcionaris.Per a Albiol, és "lamentable" que es pretengués utilitzar el tercer ajuntament de Catalunya "amb intencions tendencioses" i una "clara voluntat d'enfrontar Catalunya amb la resta d'Espanya". Ha afegit que és també una "ofensa cap al 80% de Badalona que no és independentista". Reunió "correcta" amb ForcadellSobre la trobada amb Forcadell, ha afirmat que aquesta ha estat "correcta" en les formes, tot i que ha lamentat que en el contingut la conversa ha estat "poc enriquidora". El popular ha explicat que ha traslladar la seva "preocupació" per la línia d'actuació que està portant el Parlament "tramitant i donant peu a que es puguin convocar i aprovar resolucions que estan expressament assenyalades que no es poden dur a votació". Ha lamentat que Forcadell "segueixi 'erre que erre'" i ha considerat que "sembla que no es vulgui assabentar del que està passant". Per últim, ha esperat que la ronda de contactes que ha convocat Felip VI "permeti la constitució d'un govern estable per a Espanya". Ha esperat que el PSOE "sigui capaç de fer les reflexions que corresponguin" però que a finals de mes es pugui formar govern. Per això, ha instat a totes les parts a tenir "capacitat d'anar negociant".

Anar al contingut