Barcelona

Albiol compara la "crisi institucional" que viu Catalunya amb el franquisme

Actualitzat

El líder del PP català, Xavier García Albiol, ha demanat "seny" als partits independentistes i que no "tirin més llenya" al foc després de la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la resolució del Parlament català sobre el procés constituent.

Albiol ha alertat que "la crisi institucional" que considera que viu Catalunya "ens situa gairebé en el franquisme" perquè "els separatistes posen en risc l'autogovern", en un tuit que matisava unes declaracions en què afirmava que CDC, ERC i la CUP podien "aconseguir el que no va aconseguir Franco: posar en risc l'autonomia de Catalunya".

"El que passa a Catalunya és culpa de CDC i d'ERC, que són els que estan provocant la confrontació directa a les institucions i amb l'Estat espanyol, que no vagin a buscar altres responsables."

El president del grup parlamentari del PP català ha demanat al govern de la Generalitat que no faci "victimisme" ni escalfi "els ànims" durant les properes setmanes amb l'objectiu d'"aconseguir una altra Diada reivindicativa" l'Onze de Setembre.

 

 

Espejo: "És normal que els tribunals actuïn quan algú se salta la llei"

José María Espejo, de Ciutadans, ha emmarcat la decisió del TC en la normalitat democràtica: "El més normal és que els tribunals actuïn quan algú se salta la llei". Espejo, que és membre de la mesa del Parlament i vicepresident segon de la cambra, ha advertit que no acatar la Constitució "ha de tenir conseqüències": "Amb la votació separatista, a part de saltar-se una prohibició expressa d'un tribunal, van trepitjar la Constitució espanyola, que representa i va ser votada per la majoria de ciutadans no només de la resta d'Espanya, sinó de Catalunya".

Espejo ha afegit, però, que "no li correspon a ell dir" si s'ha d'obrir la via penal o no contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. "Hi va haver un incompliment i això ha de tenir conseqüències, avui hem vist la primera i, si n'hi ha d'haver més o no en el pla personal per a la senyora Forcadell, correspon en exclusiva als tribunals".

 

Rabell: "El PP torna a respondre judicialitzant i amenaçant"

El president del grup de Catalunya Sí que es Pot (CSQEP) al Parlament, Lluís Rabell, ha considerat "reprovable" l'actitud del govern del PP davant l'aprovació de les conclusions de la comissió del procés constituent i ha lamentat que els populars continuen "judicialitzant i amenaçant" com a resposta "a un conflicte polític que només pot resoldre's de forma democràtica i política, donant la paraula a la ciutadania de Catalunya":

"La nostra posició és molt crítica respecte al full de ruta de JxSí i pensem que no condueix a res però, no obstant això, el que tampoc condueix a res és la reacció irada del PP, que sembla que té el seu guió molt ben après"

 

 

La CUP diu que no acata la suspensió

Per la seva banda, la CUP ha afirmat que "no acatarà" la suspensió decidida pel Constitucional i que continuarà impulsant el procés constituent per construir un nou estat.

"Malgrat la suspensió seguirem amb el desplegament del Procés Constituent i no acatarem la resolució del tribunal"

La diputada Mireia Vehí ha indicat en un comunicat que els vint dies que ha donat el TC al Parlament per presentar al·legacions no faran res més que endarrerir fins al setembre el debat sobre al possibilitat d'obrir un procés penal contra la presidenta de la cambra, Carme Forcadell.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut