Albiol aposta per "tancar ferides", però no descarta tornar a aplicar el 155

Actualitzat

El candidat del PP català, Xavier García Albiol, ha estat entrevistat aquest dilluns al vespre a TV3. Albiol ha estat el segon dels candidats del 21-D que passa per l'entrevista de TV3.

Us la resumim en 10 frases:

El 21D

"Jo estic convençut que els partits constitucionalistes tindrem majoria, que el PP tindrà una posició clau."

"Crec que dels tres candidats constitucionalistes soc el millor: soc l'únic que té experiència de gestió."

Diàleg després de les eleccions

"El Partit Popular i la resta de partits constitucionalistes i els independentistes hem de fer un esforç a partir del dia 21 per tancar ferides.""La primera acció que s'ha de fer és asseure's amb els responsables de la resta de formacions polítiques i, dins de les normes de convivència, dins de la llei, deixar de costat allò que ens separa i posar-nos d'acord en cinc punts."

"El diàleg ha de ser per recuperar la confiança, per tornar a un clima d'una certa normalitat a Catalunya, per un nou model de finançament, per unes millors infraestructures... però si algú pretén que el diàleg sigui per veure com fem un referèndum per separar Catalunya de la resta d'Espanya, això serà molt complicat perquè això està fora de la llei."

 

 

La reforma de la Constitució

"La Constitució es pot reformar, però reformar la Constitució per donar la facilitat per separar Catalunya de la resta d'Espanya... doncs, amb sinceritat, jo ho veig bastant inviable."

L'article 155

"Automàticament, en el moment que hi hagi un nou govern a la Generalitat, el 155 decau. Sigui quin sigui, encara que sigui independentista. I la intervenció financera, la voluntat del govern d'Espanya és aixecar-la després d'arribar a un acord amb el proper govern. Si l'independentisme fa les seves reivindicacions, com passa al País Basc, a través del respecte a les normes del joc, es respectarà com no pot ser d'una altra manera. Ara, si l'independentisme el que pretén és seguir per la via unilateral, el govern d'Espanya estarà legitimat i obligat per poder aplicar de nou el 155."

Les conseqüències econòmiques del procés

"Les dificultats que en aquests moments s'estan trobant els comerços, les empreses, els hotels a Catalunya no és pel dia 1 d'octubre, és per un clima d'inseguretat jurídica, política i institucional que ja fa mesos que s'està vivint a Catalunya."

"Jo li puc garantir que ningú del govern d'Espanya va trucar a cap empresa per retirar la seva seu social de Catalunya. És més: una de les 3.000 empreses que gairebé han marxat de Catalunya és la de la cosina del senyor Puigdemont, que ha canviat la seva seu social a Madrid. El govern el que va fer és, a petició de les empreses i d'algunes entitats financeres molt importants catalanes, fer un decret perquè la mobilitat a l'hora de traslladar els domicilis fiscals no requerís d'unes majories i uns temps per part d'aquestes societats."

 

 

La manifestació de Brussel·les

"La setmana passada va haver-hi una manifestació a Brussel·les de suport al senyor Puigdemont. Aquesta manifestació, a qui ha perjudicat no és a Mariano Rajoy ni al govern d'Espanya: aquesta manifestació al cor d'Europa parlant malament d'Espanya a qui està perjudicant és als propis catalans, està perjudicant els hotels, els restaurants i els taxistes de Catalunya."

El paper de TV3

"Més enllà del que diguin els informes, nosaltres creiem que la Televisió de Catalunya en aquests moments té una actitud totalment parcial, aposta de manera molt clara en funció d'un projecte ideològic que és l'independentista i la programació, en termes generals, de manera directa o subliminar, en la majoria d'ocasions tendeix cap a conformar una majoria de pensament independentista."

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut