Albiol aposta per fer servir el 155 per intervenir els Mossos i l'ensenyament

RedaccióActualitzat

El líder del PP català, Xavier García Albiol, apunta que l'article 155 de la Constitució hauria d'anar més enllà de convocar eleccions. Demana que serveixi perquè el govern espanyol intervingui els Mossos i recuperi competències d'ensenyament.

"Hi ha d'haver un replantejament en el tema dels Mossos. El que ha passat amb els Mossos d'Esquadra no és admissible. En tema d'Ensenyament també ha d'haver-hi un replantejament."

Albiol diu que no es tracta només de resoldre un problema puntual, sinó de redefinir el model d'estat.

"Aquesta catarsi que estem vivint a Catalunya ens ha de servir, no per donar una resposta immediata al problema - que també - si no per fer un plantejament del model de país i del model d'Estat que volem"

El president del PPC s'ha mostrat "poc optimista" amb la resposta que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha de donar al requeriment del govern espanyol.

Reforma de la llei electoral

Albiol diu que també és el moment de fer una reforma de la llei electoral perquè el govern espanyol "no hagi de dependre de partits nacionalistes o independentistes".

El líder dels populars catalans diu que cal una reforma perquè la "bona fe i la lleialtat" dels governs espanyols s'ha vist "traïda" per partits com ERC, "que ha estat treballant durant anys en favor de crear el caldo de cultiu que li permetés portar a terme el cop d'estat que ha intentat".

Albiol creu que es podria buscar una fórmula "més justa i més representativa" perquè tots els vots valguin el mateix. "I no beneficiar aquests partits que només miren els seus interessos per sobre del general", ha manifestat.

Ara mateix, el sistema electoral espanyol es basa en la circumscripció provincial i la llei d'Hondt, un sistema que afavoreix els partits majoritaris i sempre ha perjudicat la dispersió de vot, com, per exemple, en el cas d'Esquerra Unida o ara Ciutadans i Podem. Pel que fa a Esquerra Republicana i el PDeCAT, hi hauria poc canvi respecte als escons que obtenen actualment. El PNB sí que es veu molt lleugerament sobrerepresentat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut