Madrid

Albiol al govern cessat pel 115: "No els perdonem el mal que han fet a Catalunya"

Albiol no veu "ni determinant ni important" que els consellers cessats i els Jordis surtin de la presó per participar en la campanya electoral

Actualitzat

Xavier García Albiol, el cap de llista per Barcelona del PPC, ha dit, davant la possibilitat que els consellers cessats siguin excarcerats pròximament, que no els perdona el mal que han fet a Catalunya. Segons Albiol, han "dividit la societat catalana" i "han fet molt mal a l'economia", amb la fugida de més de dues mil empreses. 

El candidat del PPC a presidir la Generalitat de Catalunya, Xavier García Albiol, considera que, "des del punt de vista estratègic" de cara als comicis autonòmics del 21 de desembre, "no és determinant ni important" la possible excarceració dels consellers destituïts i empresonats i de l'expresident de l'ANC i del president d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

 

"Des del PPC no els perdonem el mal que han fet a la societat i l'economia catalana, no els ho perdonem més enllà que siguin excarcerats o no."

"Les eleccions del 21 de desembre són tan excepcionals i tan rares que aquest és un detall que no suma ni resta."

 

Albiol ha participat a Madrid en els Esmorzars Informatius d'Europa Press, on ha carregat a més contra els consellers destituïts i empresonats, que han assegurat que acaten l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per sortir de la presó, en entendre que "abracen" la Constitució i l'Estatut per "interessos electorals o personals".

"Resulta una mica contradictori estar cinc anys amb la 'matraca' de la independència, del procés i la república catalana i per sortir de la presó abraçar la Constitució, abraçar l'Estaut i dir que et portaràs bé."


Albiol ha dit que no tindrà res a dir sigui quina sigui la decisió judicial sobre la possible excarceració dels antics membres de l'executiu català. Però ha responsabilitzat el govern cessat de la "fugida d'unes 2.800 empreses de Catalunya" i d'haver provocat "la divisió social més gran" a Catalunya.

 

 

La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha presentat Albiol com el "millor candidat dels que es presenten" al 21D i ha lamentat que només per representar les sigles del PP a Catalunya sigui "estomacat, insultat i desacreditat".
 

 

Notícia relacionada: Prohibeixen a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats" o "president Puigdemont"

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21DArticle 155
Anar al contingut