Atletisme

Alberto García és el primer atleta espanyol en guanyar una prova a la Copa del Món d'atletisme

Avui es disputa a Madrid la segona i última jornada de la Copa del Món d'Atletisme, que, de moment, dominen els equips d'Àfrica en categoria masculina i d'Europa en la femenina. A la jornada d'ahir, Alberto García es va convertir en el primer atleta espanyol que guanya una prova de la Copa del Món, concretament la dels 5.000 metres, mentre que el català Reyes Estévez va ser segon en els 1.500, darrere del kenià Lagat.

Alberto García va fer història ahir a l'Estadi de La Peineta de Madrid. En la primera jornada de la Copa del Món, la competició que enfronta els representants dels cinc continents, i de la Gran Bretanya, Alemanya i Espanya, com a selecció amfitriona, es va convertir en el primer atleta espanyol que aconsegueix una medalla d'or. Per Alberto García, campió també de la prova als Europeus de Munic, ha significat revalidar la seva autoritat al costat dels millor especialistes del món. Un altre triomfador de la jornada d'ahir va ser Reyes Estévez, plata en els 1.500, un metall aconseguit davant de Mhedi Baala, l'atleta francès que, per dues mil·lèsimes de segon, li va prendre l'or a Munic. Només va ser superat pel kenià Bernard Lagat. Juntament amb l'atleta català Reyes Estévez, també va aconseguir la medalla de plata, en aquest cas en els 800, Mayte Martínez, darrere de la moçambiquesa Maria Mutola. Ara, Espanya és sisena en la competició masculina i setena en la femenina. En els 100 metres femenins, l'estrella nord-americana Marion Jones va complir i es va imposar amb un temps de 10.90, en una prova en què l'espanyola d'origen nigerià Glory Alozie va acabar cinquena.