València

Alberto Fabra es nega a reclamar a Rajoy el deute amb els valencians per no "mimetitzar" els catalans

El president valencià, Alberto Fabra, s'ha negat a reclamar al govern espanyol el dèficit de finançament que tenen els valencians, perquè no vol assemblar-se als catalans. Ho ha dit a la sessió de control al Parlament, on el portaveu nacionalista Enric Morera li ha recriminat que hagi deixat de reivindicar aquests diners.

RedaccióActualitzat
El govern valencià va xifrar l'any passat en 8.300 milions d'euros el dèficit de finançament del govern espanyol amb els valencians. En la sessió de control d'aquest dijous al Parlament, el portaveu de Compromís, Enric Morera, li ha recriminat al president valencià, el popular Alberto Fabra, que des que Mariano Rajoy està al capdavant del govern espanyol hagi canviat la reivindicació victimista pel silenci.

Morera li ha ofert suport si recorre al Tribunal Constitucional, una proposta que Fabra li ha recriminat perquè, ha dit, "és idèntica a la que els catalans volen per reclamar el seu". Segons Fabra, ara toca ser lleial i ha afegit que no demanarà més diners a Madrid perquè considera que no hi ha diners com a conseqüència de la gestió de Zapatero.

Els grups de l'oposició han coincidit a recriminar al govern valencià el risc d'intervenció mentre que el conseller d'Hisenda, José Manuel Vela, ha replicat que el govern de Rajoy ha aprovat els plans d'ajustament de la Generalitat Valenciana i ha afegit: "Em dol veure com li tenen ganes a aquesta comunitat perquè despertem enveges i recels".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut