València

Alberto Fabra es converteix en el nou president de la Generalitat Valenciana

El popular Alberto Fabra ha estat investit aquest dimarts a la tarda nou president de la Generalitat Valenciana en substitució de Francisco Camps, que va dimitir pel seu processament en el "cas dels vestits". Fabra ha expressat "tota la meva admiració i respecte" pel seu antecessor en el càrrec, Francisco Camps. En una intervenció en el debat de les Corts Valencianes, ha subratllat que "el molt honorable president Camps" és un home "valent, honest i honrat", i l'ha definit com "un emprenedor de les il·lusions col·lectives" del poble valencià. El candidat popular a cap del Consell ha obviat qualsevol referència a la implicació de Camps en el "cas Gürtel".

Actualitzat
Alberto Fabra ja és el nou president de la Generalitat Valenciana després que les Corts Valencianes l'han investit aquest dimarts a la tarda gràcies a la majoria absoluta del PP i després de la renúncia de Francisco Camps.

El popular ha subratllat l'"esforç, la tenacitat i la vocació de servei" de Camps, que dimecres passat va dimitir acusat d'un presumpte delicte de suborn passiu en el "cas dels vestits" de la trama Gürtel. Al mateix temps, el nou president del País Valencià ha demanat girar full i començar una nova etapa i ha promès que es reunirà amb familiars de les víctimes de l'accident de metro de València, amb qui Camps no es va voler trobar.

L'oposició li exigeix reiteradament que ensenyi els contractes de la trama Gürtel, tal com es va comprometre a fer, i Fabra esquiva la qüestió.

Alberto Fabra va ser designat hores després de la renúncia de Camps al càrrec, que l'expresident va justificar com un "sacrifici" per aplanar el camí a Mariano Rajoy a La Moncloa. Aleshores el PP va designar el llavors alcalde de Castelló de la Plana com a substitut.

Segons el calendari, dijous 28 de juliol està previst l'acte en el qual el nou cap del govern valencià jurarà o prometrà el càrrec.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut