Ciclisme

Alberto Contador es fa amb el lideratge del Giro i Sella es corona rei dels Dolomites

Alberto Contador és el nou líder del Giro d'Itàlia després de l'etapa reina dels Dolomites. El ciclista madrileny del Caisse d'Epargne ha aguantat força bé els atacs dels seus rivals i s'ha fet amb la "maglia" rosa tot i patir alguns problemes a la pujada al Giau. Ara Contador compta amb 32 segons d'avantatge sobre el segon classificat, Riccardo Riccò. Però el gran protagonista de la jornada ha tornat a ser Emanuele Sella, que ha repetit a la Marmolada el brillant triomf del Pampeago. El català Joaquim Rodríguez també s'ha ficat a l'escapada bona però li han fallat les forces.

Actualitzat

L'"etappone" del 91è Giro d'Itàlia ha respòs a les expectatives. Sis ports de muntanya, quatre per sobre dels dos mil metres d'altitud, que els corredors han hagut de superar lluitant contra el fred i la pluja. Emanuele Sella ha demostrat que l'exhibició del Pampeago no havia estat flor d'un dia i s'ha imposat també a la Marmolada, culminant en solitari una escapada de la qual s'ha despenjat Joaquim Rodríguez a vuit quilòmetres de l'arribada.

Per darrera, Franco Pellizzotti i Riccardo Riccò s'han encarregat d'animar la cursa amb diversos atacs que han obligat els favorits a bellugar-se. Després d'uns quants estira i arronça entre Contador, Menchov, Di Luca i Simoni, tot ha quedat més o menys com estava. Les diferències entre ells han estat mínimes, però l'enfonsament de la "maglia" rosa, Gabriele Bosisio, ha permès Contador col·locar-se líder. Qui també sembla descartat per a la general és Andreas Klöden, que avui ha perdut una minutada.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut