Albert Serra al TATE de Londres

El Tate Modern de Londres obre les portes a una retrospectiva d'Albert Serra, amb quatre llargmetratges amb la col·laboració de TVC

Per primera vegada al Regne Unit, el Tate Modern de Londres presenta una retrospectiva d'Albert Serra. La sèrie del cineasta català anomenada Albert Serra: "Divine Visionaries and Holy Fools" mostra quatre llargmetratges del director, tots ells amb la col·laboració de Televisió de Catalunya. Són "Història de la meva mort", "Honor de cavalleria", "El Cant dels Ocells"  i "El senyor ha fet en mi meravelles".  El museu de Londres també inclou un avenç del seu últim projecte, "La Singularitat". Els llargmetratges es podran veure de l'11 al 20 de març.
 
"Història de la meva mort" aborda la transició entre el racionalisme del segle XVIII i el romanticisme del XIX a través de dos dels seus personatges literaris més representatius: Casanova i Dràcula. És una producció d'Andergraun Films i Capricci Films en producció associada amb Televisió de Catalunya, S. A. i L'Age d'Or.
 
"Honor de cavalleria" és una "road movie" molt especial ja que és una adaptació d'"El Quixot" molt particular. Lluís Carbó, que diu ser el Quixot, i un tal Lluís Serrat, que fa de Sancho Panza, viuen aventures que barregen les típiques gestes dels llibres de cavalleria i el temps actual, mentre un equip de rodatge ho filma tot. És una producció de Notro Films, Andergraun Films i Eddie Saeta amb la participació de Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola.

Si "Honor de cavalleria" va donar a Albert Serra renom internacional, "El cant dels ocells" va ser el gran triomfador de la primera gala dels premis Gaudí, l'any 2008. El director ens explica en aquest llargmetratge el pelegrinatge dels tres Reis d'Orient cap a Betlem. És una producció d'Andergraun Films i Eddie Saeta amb producció associada de Televisió de Catalunya.

"El senyor ha fet en mi meravelles" sorgeix d'un encàrrec del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.  Es va demanar a parelles de cineastes d'arreu del món que s'enviessin cartes filmades entre ells i que s'exposés el resultat de les seves experiències. D'aquí va néixer "Totes les cartes, correspondències fílmiques".  Aquest projecte volia experimentar la manera que tenen els directors de comunicar-se i com el treball d'un pot influenciar en el de l'altre. Albert Serra va formar parella amb el director argentí Lisandro Alonso i d'aquest treball va sorgir "El senyor ha fet en mi meravelles".  La carta de l'Albert és el "making of" de la pel·lícula "Honor de cavalleria", filmada amb una càmera domèstica.  La pel·lícula és una ambigüitat permanent sobre la confusió del punt de vista, el perquè s'està filmant i en quina direcció s'està filmant sense que sembli que hi hagi un responsable. És una producció d'Andergraun Films i el CCCB amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i el suport de l'ICEC.
Anar al contingut