Barcelona

Albert Rivera repta Artur Mas a convocar eleccions anticipades per no fracturar la societat catalana

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que convoqui eleccions anticipades. En la seva intervenció al debat de política general, Rivera s'ha dirigit a Artur Mas per dir-li: "Marxi, rectifiqui o convoqui eleccions." El líder de Ciutadans ha assegurat que la política del govern porta cap a la fractura social i cap a un camí sense sortida.

RedaccióActualitzat
El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha reptat el president de la Generalitat, Artur Mas, a convocar unes eleccions anticipades. Durant el discurs que ha fet al debat de política general, Rivera ha dit a Artur Mas que "marxi, rectifiqui o convoqui eleccions". El líder de Ciutadans ha tornat a carregar contra el procés sobiranista impulsat pel president Mas i li ha demanat que es dediqui a governar.

Rivera, que ha fet servir el castellà en la segona part de la seva intervenció, ha assenyalat que prefereix un avançament electoral abans que 3 anys més amb una gestió semblant: "No tinguin por a les urnes, convoquin eleccions autonòmiques, convoquin-les, endavant, estem preparats. Per tenir un president d'un govern a la deriva, eleccions autonòmiques, és clar que sí. De què tenen por? No amenacin, convoquin-les". El diputat de Ciutadans ha afegit que la política del govern porta cap a la fractura social i cap a un camí sense sortida.

Rivera ha criticat que Artur Mas opti per unes eleccions plebiscitàries si no es pot fer la consulta, que ha qualificat d'"il·legal". En aquest cas, el diputat ha lamentat que el terme plebiscitari es plantegi en relació al futur de la carrera política de Mas. El líder de Ciutadans també ha definit l'executiu català com a "tòxic" perquè sempre "plora" i perquè reivindica qüestions que depenen de l'Estat.

En matèria econòmica, Albert Rivera ha allargat la mà a Artur Mas per consensuar mesures que ajudin a la reactivació. El president de Ciutadans ha proposat abaixar el tram autonòmic de l'IRPF per a les classes mitjanes. Sobre aquesta qüestió, Mas li ha demanat concreció sobre la proposta, tot i que ha avançat que no és el moment de reduir els tipus marginals de l'IRPF.

A la rèplica, Mas ha assegurat que el seu govern no plora, sinó que pren decisions i s'ha queixat de l'actitud de Ciutadans: "Vostès fan molts discursos però tindrien pànic a prendre decisions", i ha afegit, en to distès: "A nosaltres ens diu que som uns ploramiques, però vostès són uns rondinaires".

Artur Mas li ha dit a Albert Rivera que demà divendres té una gran oportunitat a les votacions de les propostes de resolució. Li suggereix que quan es presenti alguna iniciativa a favor del dret a decidir, però dins del marc legal, el seu grup hi voti a favor. "Si no la vota -ha apuntat Mas- és que els discursos que fa de qualitat democràtica tenen una base molt prima".

El cap del govern ha negat que unes hipotètiques eleccions plebiscitàries les pugui convocar en clau personal: "L'únic que no em pot dir és que vinc a salvar la meva carrera política. No hi penso amb això. La meva carrera, per bé o per malament, ja l'ha tinc feta. Només aspiro a fer el millor servei al poble de Catalunya. Prendre decisions cada dia, amb coratge i sensibilitat, i donar la veu al poble".
Anar al contingut