El líder de Ciutadans, Albert Rivera, aquest dimecres a Madrid presentant la proposició de llei
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, aquest dimecres a Madrid presentant la proposició de llei
Madrid

Albert Rivera proposa crear un organisme estatal que controli l'educació

El líder de Ciutadans presenta una proposició de llei per crear una agència d'alta inspecció l'endemà que el Congrés va rebutjar una moció contra el suposat adoctrinament a Catalunya

RedaccióActualitzat

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha presentat aquest dimecres a Madrid una proposició de llei perquè es creï el que ha anomenat una "agència independent de l'alta inspecció educativa". I ho ha fet l'endemà que una moció del seu partit contra el suposat adoctrinament a les escoles catalanes va ser rebutjada pel ple del Congrés.

Rivera, que ha admès que Ciutadans té aquesta proposta de llei preparada des de fa temps, s'ha mostrat dolgut que la seva moció no rebés el suport del PP, i també que els diputats del PSOE aplaudissin les intervencions del PNB i del PDeCAT en contra.

"No ens quedarem paralitzats"

Rivera ha dit que si el PP i el PSOE no proposen una llei d'aquest tipus, "no ens quedarem paralitzats mirant cap a una altra banda". El líder de Ciutadans ha justificat l'oportunitat d'aquest anunci amb les denúncies recents a algunes escoles catalanes:

"L'estat té una funció fonamental, que és garantir que a les nostres aules ni s'adoctrina, ni es fa propaganda política, ni s'assenyala als nens en funció de si el seu pare és jutge o guàrdia civil, ni es permet que es manipulin els llibres de text, i per tant, tots els que defensem la llibertat i la igualtat dels espanyols estem obligats a fer alguna cosa."

Segons Rivera, l'Agència d'Alta Inspecció Educativa que proposa emana directament de l'article 27 de la Constitució que, ha dit, "confereix una sèrie de competències a l'estat". El punt 8 d'aquest article diu que "els poders públics inspeccionaran i homologaran el sistema educatiu per garantir el compliment de les lleis."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut