Sitges

Albert Rivera diu que Ciutadans només pactarà amb els partits que facin front al populisme de Podem

El líder de Ciutadans ha comparat Pablo Iglesias i Podem amb Donald Trump, Marine Le Pen i Alexis Tsipras

RedaccióActualitzat

El president de Ciutadans, Albert Rivera ha estat l'últim líder polític que ha intervingut aquest divendres a les jornades anuals del Cercle d'Economia a Sitges. Rivera, ha assegurat que només arribarà a pactes després del 26 de juny amb partits que es comprometin a canviar Espanya amb l'objectiu de fer front a l'auge del populisme de Podem:

"Encara que Podem no hagués defensat el referèndum separatista, jo amb el model econòmic chavista no estic d'acord. Per tant no depèn del referendum, és quin model econòmic volem per Espanya. I jo respecto molt els que pensen que el chavisme és la solució o el comunisme és la solució... pero, mirin, el mur de Berlin va caure el 89, per sort." 

En lloc d'un referèndum d'independència, el líder de Ciutadans proposa "debatre com arreglar Espanya amb reformes". En aquest sentit, Rivera ha explicat que aspira a aconseguir que els partits i les institucions catalanes "es pugin al carro" dels canvis per reformular el projecte comú des de dins.

Albert Rivera ha admès que seria un fracàs que la majoria de catalans decidissin no vincular-se ni participar de la reforma d'Espanya. Rivera apunta que la reforma de la Constitució i del sistema de finançament, la regeneració democràtica i els canvis a l'Estat són una oportunitat per "seduir" els catalans, fins i tot els independentistes.

El líder de Ciutadans ha alertat que si la vella política no es renova, arriben els populismes, que a Espanya representa Podem. Rivera ha comparat el partit de Pablo Iglesias amb altres moviments en progressió a Europa i Amèrica com Donald Trup als Estats Units, Marine Le Pen a França o Alexis Tsipras a Grècia:

"Ull amb no renovar-se, perquè llavors ve el populisme que a Espanya encarna Podem"

Albert Rivera ha valorat la feina feta pels "vells" partits a Espanya des del 1978, però creu que ara toca superar-se i apostar per un canvi i per la renovació. Una renovació que no es pot fer des del bipartidisme.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut