Madrid

Albert Rivera diu que "això s'acaba" si Puigdemont i Junqueras "baixen del carro"

El líder de Ciutadans responsabilitza únicament el govern de la Generalitat de la situació creada

RedaccióActualitzat

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha dit aquest dimecres a Madrid que demana "als que volen donar un cop a la democràcia" que "desisteixin". Rivera, en referència directa a les intervencions de la Guàrdia Civil a seus de la Generalitat i les detencions d'alguns alts càrrecs, ha volgut deixar la porta oberta a evitar el conflicte, dient que "això s'acaba" si Puigdemont i Junqueras "baixen del carro".

Però, pel que fa a la responsabilitat de la situació, no ha deixat marge al dubte:

"Els únics responsables són aquells que a pit descobert diuen que se saltaran les lleis. És sorprenent que alguns que trituren les sentències judicials i es vanaglorien que ningú els inhabilitarà ara s'enfadin perquè la policia actua."

Poc després de la compareixença de Rivera al Congrés s'ha sabut que Mariano Rajoy l'ha convocat d'urgència a ell i al líder del PSOE, Pedro Sánchez, al palau de La Moncloa. Segons sembla, seran dues reunions per separat.

 

 

Arrimadas reclama una moció de censura a Puigdemont

Després de Rivera també ha parlat la cap de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas. Ho ha fet des del Parlament de Catalunya per demanar als partits de l'oposició que li donin suport per presentar una moció de censura a Carles Puigdemont:

 "Demanem a l'oposició que reconsideri l'única eina polítiques que queda: moció de censura per convocar eleccions. Es pararà el cop a la democràcia i tornarem a la normalitat gràcies a unes eleccions amb urnes de veritat."

Igual que el seu líder a nivell espanyol, Arrimadas ha responsabilitzat exclusivament el govern de Puigdemont del conflicte:

"El que estem vivint forma part del full de ruta de Puigdemont per fer un cop a la democràcia. Puigdemont s'ha carregat l'autonomia tancant el Parlament, callant l'oposició i cridant a la desobediencia. Fa mesos que diem que si els polítics se salten les lleis hi ha conseqüències. Què esperaven?"

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut