Barcelona

Albert Forns, primer Premi Anagrama de Novel·la amb "Jambalaia"

L'obra retrata com és la vida en un poblet nord-americà de pescadors convertit en un santuari de surfistes i "hispters" de Nova York

RedaccióActualitzat

L'escriptor i periodista Albert Forns és el primer guanyador d'un nou premi literari, el que l'editorial Anagrama convoca per a novel·les escrites en català, dotat amb 6.000 euros i que es lliurarà cada any. En aquest primer Premi Anagrama de Novel·la, el jurat ha escollit l'obra de Forns entre els 41 originals que s'hi han presentat.

Amb el títol "Jambalaia", el nom d'un plat típic del sud dels Estats Units que barreja molts ingredients, l'obra de Forns retrata la vida d'un poblet nord-americà de pescadors convertit en santuari de surfistes i "hipsters" de Nova York.

Per la seva banda, la també escriptora i periodista Anna Ballbona ha quedat finalista amb "Joyce i les gallines", segons el jurat integrat per Mita Casacuberta, Guillem Gisbert, Imma Monsó, Sergi Pàmies, Isabel Obiols i l'editor Jordi Herralde.

"Jambalaia" és la segona novel·la de Forns, que, amb el seu debut, va guanyar el Premi Documenta el 2012. L'escriptor, nascut el 1982 a Granollers, treballa al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i col·labora amb diversos mitjans.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut