Barcelona

Alavedra i Prenafeta asseguren que les comissions que cobraven eren legals

La defensa de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta considera que la intermediació que oferien entre empreses interessades en projectes urbanístics responia a la seva tasca professional sense cap mena de trampa. El recurs presentat per l'advocat Juan Córdoba exposa que no hi ha indicis de delicte en la compravenda de finques a Badalona i Sant Andreu de Llavaneres, i que s'han presentat les factures per demostrar la legalitat de les comissions que haurien cobrat tots dos imputats. El recurs també al·lega que no hi ha perill de fuga ni de destrucció de dades, a més de parlar de situacions de salut delicades. Per tot plegat, la defensa considera injustificada la presó provisional.

Actualitzat
L'exconseller de la Generalitat Macià Alavedra i l'exsecretari de la Presidència Lluís Prenafeta asseguren que les comissions que cobraven per operacions urbanístiques, relacionades amb el "cas Pretòria", eren plenament legals. Així ho defensa el seu advocat, Juan Córdoba, en el recurs de reforma presentat davant l'Audiència Nacional contra l'ordre d'empresonament dictada el divendres passat pel jutge Baltasar Garzón.

Córdoba ha explicat que l'acta no atribueix cap delicte als seus clients, ja que el cobrament de comissions per actuar com a intermediaris en operacions urbanístiques -una a Badalona i l'altra a Sant Andreu de Llavaneres- "no és un delicte de tràfic d'influències", encara que admet que la paraula comissió "sona malament".

A més, ha dit que tampoc se'ls atribueix cap delicte contra la Hisenda pública per evadir diners a paradisos fiscals. L'advocat també recorda en el seu escrit que no hi ha perill de fuga dels seus defensats, ja que tots dos tenen un fort arrelament social i familiar, i tampoc poden eliminar proves, ja que durant dos anys se'ls "ha punxat" el telèfon, i els seus domicilis i empreses van ser registrats i tota la documentació està en mans del jutge.
Anar al contingut