Perú

Alan García avança Ollanta Umala en intenció de vot a dos dies de la segona volta de les eleccions presidencials al Perú

Diumenge, moltes mirades estaran posades al Perú. Se celebra la segona volta de les eleccions presidencials i hi ha força expectació per saber si l'excomandant de l'exèrcit Ollanta Umala, en sintonia amb líders com Evo Morales o Hugo Chávez, pot arribar al govern o no. Umala va guanyar en la primera volta, però, en canvi, en aquesta segona sembla que té més números l'expresident Alan García.

Actualitzat
Aquesta ha estat una campanya bruta com poques. Paraules gruixudes, acusacions, retrets i una mobilització sense precedents en els últims actes per a la segona volta, diumenge, de les eleccions presidencials. El socialdemòcrata Alan García, favorit en els sondejos, ha omplert el passeig de la República de Lima de fervorosos seguidors. García ha qualificat de senderista el seu contrincant, el nacionalista i excomandant de l'exèrcit Ollanta Humala, i ha reiterat la necessitat d'independència del Perú en una campanya plena d'intromissions per part del president de Veneçuela, Hugo Chávez.

Al seu feu de Cuzco, l'exmilitar Ollanta Humala, el més votat en la primera volta del 9 d'abril, davant de milers de seguidors negava que Chávez hagués finançat la seva campanya i denunciava els que enarboren la bandera de l'anomenat "eix del mal llatinoamericà", que el situa al costat de Castro, Evo Morales i el mateix Chávez.

Gairebé 16 milions i mig de peruans elegiran diumenge el successor d'Alejandro Toledo. L'economia, la seguretat, la sanitat i l'educació no han estat tema de campanya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut