Bagdad

Al-Qaeda dóna un mes als EUA perquè es retirin de l'Iraq "en condicions de seguretat"

Nova amenaça d'Al-Qaeda a Washington. En un document d'àudio difós per internet i encara per verificar, Abu Omar al-Bagadadi, emir de l'autoproclamat Estat Islàmic de l'Iraq, controlat per Al-Qaeda, dóna un termini d'un mes als Estats Units per retirar les seves tropes de l'Iraq. No concreta quines conseqüències pot tenir si no ho fan, però Al-Bagadadi avisa que els nord-americans tenen ara "una oportunitat per abandonar el país en condicions de seguretat". L'ultimàtum arriba el dia que el recent nomenat secretari de Defensa dels EUA, Robert Gates, acabava una visita a l'Iraq.

Actualitzat
El comunicat fonogràfic que ha donat a conèixer la cadena de televisió Al-Jazeera explica també que els Estats Units van intentar negociar sense èxit amb Al-Qaeda a través de mediador de l'Aràbia Saudita, un dels aliats de Washington al Pròxim Orient.

Amb amenaces o sense, sembla clar que els nord-americans no tenen intenció de marxar de l'Iraq. Encara no se sap del cert l'estratègia que seguiran els soldats dels EUA a partir d'ara, que s'ha canviat el responsable de seguretat Donald Rumsfeld per Robert Gates.

El president Bush informarà a mitjans de gener de les intencions de la seva administració al país, però mentrestant Gates ha insistit que el govern iraquià "ha d'actuar de manera eficaç" per frenar la violència sectària, independentment de quina sigui la futura estratègia. Gates, amb tot, no ha amagat que la situació és "difícil".
Anar al contingut