La mort de Bin Laden va ser portada a tots els rotatius.
La mort de Bin Laden va ser portada a tots els rotatius.
Washington

Al-Qaeda confirma la mort de Bin Laden i amenaça amb la revenja

La xarxa terrorista Al-Qaeda ha confirmat a través d'un web islamista la mort del seu líder, Ossama bin Laden, en una operació de les forces especials nord-americanes en un complex residencial a la localitat d'Abbottabad, al nord d'Islamabad. Al-Qaeda manifesta la seva voluntat de revenja i anuncia que difondrà un missatge del seu líder enregistrat una setmana abans de matar-lo. Al-Qaeda ha fet aquest anunci després que s'ha sabut que l'organització terrorista volia atemptar contra la xarxa de trens dels Estats Units, coincidint amb el desè aniversari de l'11-S. Ho han revelat les autoritats nord-americanes i es desprèn de la documentació trobada a la casa de Bin Laden.

Actualitzat
"Afirmem que la sang del xeic dels mujahidins Ossama bin Laden és més preciosa i més valuosa per a nosaltres i per a qualsevol musulmà. Per això, no permetrem que sigui vessada en va", diu la nota.

L'organització terrorista assegura en el text que "una maledicció perseguirà els nord-americans i els seus seguidors dins i fora dels seus països". "Molt aviat, amb la cooperació de Déu, les seves alegries es convertiran en tristeses i la seva sang es barrejarà amb les seves llàgrimes".

El comunicat anuncia també que l'organització té una cinta, enregistrada per Bin Laden una setmana abans de la seva mort, que faran pública properament. L'organització terrorista ha fet una crida als musulmans del Pakistan perquè s'aixequin per "netejar aquesta vergonya i el seu país dels nord-americans".

En el text del comunicat destaquen un jurament fet per Bin Laden que diu: "Ni els EUA ni els seus residents gaudiran de la seguretat fins que en gaudeixin les nostres famílies a Palestina, i els soldats de l'islam seguiran conspirant i preparant-se sense defalliment".

La nota, titulada "Comunicat sobre la mort del xeic Ossama bin Laden", li atribueix la direcció general de l'organització Al-Qaeda. El text, que qualifica Bin Laden de "lleó de l'islam" i de "xeic general de la jihad al món", considera que el saudita "ha estat bo en vida i ha mort com un màrtir".

Anar al contingut