Madrid

Al-Qaeda al Magreb amenaça de matar l'ostatge francès si no s'alliberen quatre presoners seus

Al-Qaeda amenaça d'executar l'ostatge francès que reté la branca magrebina si els governs de Mali i França no alliberen quatre dels seus presoners en un termini de vint dies. Ho ha revelat el centre nord-americà de vigilància de webs islamistes, encarregat de trobar reivindicacions d'atacs per part de grups extremistes a la xarxa. L'ultimàtum és del mateix grup que va capturar a finals de novembre els tres voluntaris catalans que participaven en la caravana de l'ONG Barcelona Acció Solidària.

Actualitzat
El comunicat de la xarxa terrorista recorda que un ostatge britànic, Edwen Dyer, segrestat a Níger, va ser finalment executat, després d'exhaurir-se l'últim termini perquè Londres complís les demandes dels segrestadors. "Instem el poble francès i la família del segrestat a pressionar el govern de Sarkozy perquè no cometi la mateixa estupidesa que Gordon Brown contra el seu ciutadà", diu el comunicat.

Pierre Camatte, de 61 anys, és un treballador humanitari francès que va ser segrestat només tres dies abans que els catalans, el 26 de novembre. La branca d'Al-Qaeda al Magreb en va reivindicar el segrest en el mateix comunicat en què s'atribuïa també el d'Albert Vilalta, Roque Pascual i Alicia Gámez.

En aquell text, Al-Qaeda ja advertia que Espanya i França serien informades de les "legítimes demandes dels mujahidins", tot i que no donava cap data.
Anar al contingut