Aquesta església baptista de Texas és l'escenari de la pitjor matança en aquest estat (Reuters)
Aquesta església baptista de Texas és l'escenari de la pitjor matança en aquest estat (Reuters)
Estats Units

Vint-i-sis persones moren en un tiroteig en una església baptista de Texas

L'atacant és un home blanc de 26 anys, que ha entrat al temple mentre s'hi feia l'ofici religiós i ha començat a disparar amb un rifle semiautomàtic

RedaccióActualitzat

Almenys 26 persones han mort i una vintena més han resultat ferides a causa dels trets que ha disparat un home que ha irromput en una església baptista de Sutherland Springs, una petita localitat de Texas situada a uns 65 quilòmetres de San Antonio.

Segons ha explicat un testimoni, l'home ha entrat al temple mentre s'hi feia l'ofici religiós i ha començat a disparar amb un rifle d'assalt semiautomàtic als fidels congregats, que acostumen a ser una cinquantena.

Un altre testimoni, el caixer d'una benzinera pròxima a l'església, ha dit que hauria sentit, com a mínim, una vintena de trets.

Sutherland Springs, al comtat de Wilson, té uns 900 habitants i dues esglésies baptistes.

 

La policia ha explicat que les 26 víctimes mortals tenen entre 5 i 72 anys. Els trets també han causat una vintena de ferits.

Tot i que no s'ha facilitat informació oficial sobre l'atacant, forces policials han explicat que es tractaria de Devin Kelley, de raça blanca i 26 anys d'edat, que ha estat trobat mort a l'estat veí de Guadalupe. De moment, s'ignora si s'ha suïcidat o ha mort a causa dels trets que li han disparat agents de la policia local quan ha aconseguit fugir en cotxe del lloc dels fets.

 

 

El governador de Texas, Greg Abbott, ha declarat: "Som davant de la pitjor matança en la història del nostre estat."

I el president dels Estats Units, Donald Trump, ha tingut paraules per als residents de Sutherland Springs des del Japó, on es troba dins de la gira oficial per cinc països asiàtics.

 

 

Trump, per cert, s'ha referit a la matança de manera més extensa posteriorment, en una roda de premsa, i ha dit que es tracta d'"un problema de salut mental d'alt nivell" que "cal abordar de manera seriosa".

L'FBI s'ha desplaçat a la zona per obrir una investigació.

 

 

Aquesta nova matança als Estats Units arriba just cinc setmanes després que un home, a Las Vegas, va disparar des d'un hotel als assistents a un festival de música i va matar 58 persones. És la pitjor matança de la història moderna dels Estats Units.

Anar al contingut