El mes de juliol el preu dels cereals s'ha incrementat un 17%. (Foto: Reuters)
Roma

Al juliol va pujar el preu dels aliments bàsics

El mes de juliol es va capgirar la dinàmica dels últims tres mesos on havia baixat el preu dels aliments bàsics i, d'aquesta manera, es va produir un increment del 6% en el preu d'aquests aliments.

RedaccióActualitzat
Segons l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), al mes de juliol es va capgirar la dinàmica dels últims tres mesos on havia baixat el preu dels aliments bàsics i, d'aquesta manera, es va produir un increment del 6% en el preu d'aquests aliments.

En aquest sentit, segons la FAO, la raó principal és l'increment d'un 17% del preu dels cereals i d'un 12% del preu del sucre. En relació amb els cereals, la falta de pluges als Estats Units és el motiu principal d'aquest increment, ja que és un dels països més importants en producció de gra. D'altra banda, s'ha incrementat el preu del sucre a causa de les pluges fora de temporada al Brasil i, en menor mesura, pel retard del monsó a l'Índia i per la falta de pluges a Austràlia.

Per contra, pel que fa a l'arròs o als productes làctics, al juliol el seu preu s'ha mantingut estable. En canvi, el preu de la carn acumula tres mesos consecutius baixant.
Anar al contingut