Madrid

Al juliol hi ha hagut un 20% menys de morts per accident de trànsit a Espanya

El carnet per punts ha reduït un 20% la mortalitat en els accidents de trànsit durant el seu primer mes d'aplicació. Així ho ha afirmat el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, que assegura que aquest mes de juliol és el primer, en molts anys, en què es registraran menys de 300 morts a les carreteres espanyoles. Aquest mes de juliol hi ha hagut, a la xarxa viària, 69 morts menys, respecte del mateix període de l'any passat. Segons el titular d'Interior, la reducció de la sinistralitat es deu, en bona mesura, a la major prudència dels conductors i en aquesta prudència, segons Rubalcaba, hi té molt a veure l'entrada en vigor del nou sistema de penalització.

Actualitzat

El mes de juliol s'ha tancat amb les millors xifres mai conegudes de sinistralitat a les carreteres. Sembla que el carnet per punts ha tingut algun efecte sobre els conductors. I és que s'ha registrat un 20% menys de víctimes mortals, respecte el mateix mes de l'any passat.

A tot l'estat espanyol aquest juliol han perdut la vida 276 persones. En el mateix període de l'any passat en van morir 342. A Catalunya, per la seva part, les dades són millors, ja que el descens és del 23%, el que vol dir que les víctimes mortals de trànsit han estat 32, quan l'any passat en van ser 41. L'única zona on la sinistralitat no ha millorat amb el carnet per punts és Galícia. Segons Rubalcaba, això és perquè la xarxa de carreteres gallegues és singular. Tanmateix, els experts es mostren prudents a l'hora de valorar les xifres i prefereixen analitzar períodes de temps més amplis per saber si aquesta tendència a la baixa es consolida.

Pérez Rubalcaba ha assegurat també que aquest mes de juliol és el primer, en molts anys, en què es registraran menys de 300 morts a les carreteres espanyoles.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut