Barcelona

Al Gore avala la reducció dels límits de velocitat a 80 per hora

L'exvicepresident dels Estats Units i premi Nobel de la Pau d'aquest any, Al Gore, ha donat suport a la proposta de la Generalitat de reduir el límit de velocitat fins als 80 quilòmetres per hora a l'àrea metropolitana de Barcelona, encara que ha advertit que calen més mesures per lluitar contra el canvi climàtic. Gore ha advertit des de la capital catalana que Espanya és l'estat europeu més "vulnerable" al canvi climàtic. Davant del miler de persones, Gore ha presentat el documental "An inconvenient truth" (Una veritat incòmoda). El polític nord-americà ha instat els presents a aprofitar els recursos "de vent i sol" que té Espanya per produir energia renovable i ha reconegut que aquí ha vist "bastants escèptics".

Actualitzat
Gore, que ha inaugurat el congrés Inmas Forum sobre sistemes integrats de gestió, ha admès que reduir la velocitat màxima permesa "pot ser impopular", però ha deixat clar que "hi està a favor" per reduir la contaminació atmosfèrica. L'exvicepresident nord-americà ha afegit, però, que a la llarga el que caldrà és "redefinir el sistema de transports" a les grans ciutats i les seves àrees.

Gore ha advertit que l'escalfament global farà que al conjunt de l'estat hi hagi més inundacions i onades de calor, que amenaçaran la producció vinícola.

El Nobel de la Pau ha parlat a Barcelona hores després que el president del PP, Mariano Rajoy, ha qüestionat el canvi climàtic apel·lant a un cosí seu i a la dificultat de pronosticar el temps que fa cada dia. Gore ha comentat que veu "bastants escèptics" a Espanya.

Presentat per la periodista Mònica Terribas, Gore ha comparat la lluita contra el canvi climàtic amb la de "l'esclavitud al món" i ha dit que encara "som a temps" d'enfrontar-nos "a aquest desafiament moral". Gore ha dit que n'hi hauria prou amb el finançament que els Estats Units destinen durant una setmana a les operacions militars a l'Iraq.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut