El president sirià, Bashar al-Assad, en una imatge d'arxiu.
L'oposició siriana no anirà a Suïssa si hi va Teheran.
Washington

Al-Assad xifra en un any i mil milions de dòlars el cost de destruir l'arsenal químic

El president sirià, que ha demanat a Obama que "escolti el seu poble", ha assegurat que "serà un procés tècnicament molt complicat" i hi ha afegit que "tindrà un cost molt elevat, al voltant de mil milions de dòlars, i n'hi ha que pensen que caldrà un any per fer-ho". D'aquesta manera, discrepa dels que pronostiquen que el procés serà ràpid.

RedaccióActualitzat
Un any i mil milions de dòlars per destruir l'arsenal químic de Síria. Les xifres les ha donades el seu president, Bashar al-Assad, que s'ha compromès, en una entrevista a la cadena de televisió nord-americana Fox News, a complir els acords amb els EUA i Rússia. En declaracions a aquesta cadena, Al-Assad ha assegurat que "serà un procés tècnicament molt complicat" i hi ha afegit que "tindrà un cost molt elevat, al voltant de mil milions de dòlars, i n'hi ha que pensen que caldrà un any per fer-ho". D'aquesta manera, discrepa dels que pronostiquen que el procés serà ràpid.

Als Estats Units, els envia un missatge molt clar: si volen que destrueixi l'arsenal, que ho paguin ells. Encara sobre les armes químiques, Al-Assad hi ha afegit que la setmana passada Síria es va afegir a la Convenció sobre la Prohibició d'Armes Químiques, i que això implica no fabricar-ne ni emmagatzemar-ne, ni tampoc fer-ne servir.

Al-Assad també ha demanat al president nord-americà, Barack Obama, que "escolti l'opinió del seu poble" i que deixi d'amenaçar-lo amb un atac militar. El president sirià ha assegurat que el seu país no viu una guerra civil, sinó el setge de militants d'Al-Qaeda.
Anar al contingut